Tien dingen die je afgelopen voetbalweekend gemist hebt!

25 april 2022 - 15:31

In Nederland zagen we afgelopen weekend de speelronde van de slotminuten, terwijl in het buitenland gevallen grootmachten FC Barcelona en Manchester United hun naam eer aan deden. Ondertussen zorgde Union St. Gilloise ervoor dat het kampioenssprookje bijna werkelijkheid kan worden en werd Bayern München voor de zoveelste keer op rij al ruim voor het einde van de competitie kampioen van Duitsland. Kortom, er was genoeg om naar te kijken. Toch kan je als voetbalfan nooit alles zien, daarom volgen in dit artikel tien dingen die je het afgelopen voetbalweekend gemist hebt!

1. Darmstadt = back in business

De Duitse promotiestrijd is ongemeen spannend. In de schaduw van de kraker tussen Schalke 04 en Werder Bremen namen St. Pauli en SV Darmstadt, twee andere promotie kandidaten, het afgelopen weekeinde ook tegen elkaar op. Een cruciaal duel, waarin laatstgenoemde uiteindelijk verrassend met de punten naar huis ging!

2. Er is één jarig…

Van de Duitse promotiestrijd naar de kampioenspoule van Oostenrijk. De supportersvereniging ‘Tornados’ van Rapid Wien was namelijk jarig. En dat moest natuurlijk gevierd worden in het stadion!

3. Ongelofelijk!

Dan naar Spanje, voor een wedstrijd op het tweede niveau tussen Fuanlabrada en Ponferradina. Voor de slotfase van dit duel schieten woorden echt tekort. De beelden moet je gezien hebben! Hoewel de commentator niet erg onder de indruk is, valt de comeback van de uitploeg gelet op het tijdstip van de goals toch wel uniek te noemen.

De samenvatting van het duel is hier te zien.

4. Vasthouden in optima forma

Valt dit nog in de categorie ‘professionele overtreding’?

5. De MLS stelt nóóit teleur

De MLS is een aantal weken geleden weer begonnen. Voor de neutrale kijkers is de Amerikaanse competitie een geschenk dat blijft geven. Afgelopen weekend was het ook weer raak, bijvoorbeeld tijdens New York City FC – Toronto FC.

6. De Türüc-show!

De fans van Go Ahead Eagles en FC Twente zullen hem nog wel kennen; Deniz Türüc. De middenvelder is inmiddels al een behoorlijk tijdje weg uit Nederland en speelt voor Istanbul Basaksehir, waar hij afgelopen weekend de show stal met twee goals, waaronder een lekkere vrije trap.

7. Denzel…. DUMFRIES!

Denzel Dumfries weet niet van ophouden. De Nederlander was afgelopen weekend trefzeker tegen AS Roma en het publiek kan geen genoeg meer van hem krijgen!

8. Championship-kraker

Fulham en Bournemouth zijn dit seizoen niet weg te denken in de bovenste regionen van de Championship. Lang leek Bournemouth een gewaagde tegenstander in de promotiestrijd, maar beetje bij beetje werd de voorsprong van Fulham groter. Afgelopen weekend hadden The Cherries de laatste kans om de droom over de titel in leven te houden.

9. Het mysterie van Barrow

Barrow AFC stond afgelopen weekend voor een cruciaal duel tegen Sutton United. Bij winst zou handhaving zo goed als zeker zijn. Toen de voorsprong na iets meer dan een uur spelen eindelijk daar was, besloot de scheidsrechter uit het niets een tweede gele kaart aan Barrow-speler Josh Kay te geven. De supporters begrijpen er tot op de dag van vandaag niets van.

10. Auch!

Giovanni van Bronckhorst had, nadat hij met zijn Rangers FC van Motherwell won, alle hoop gevestigd op Ross County. Die ploeg moest ervoor zorgen dat het gat tussen Rangers en Celtic drie punten bleef, maar helaas lukte het The Staggies niet om de titelstrijd spannender te maken. Aangezien volgende week de Old Firm op het programma staat, kan daar wel snel verandering in komen!