Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

25 april 2022 - 16:45

Nog maar een speelrondes te gaan tot we weten wie de titel dit seizoen pakt: Ajax of FC Twente? Beide ploegen deden er dit weekend in elk geval alles aan om genoeg punten te verzamelen. Op dit moment staat FC Twente op de eerste plek. Ajax komt nog drie punten tekort. Ook de strijd om de nummer drie blijft spannend en in Engeland gaf international Leah Williamson een heerlijke assist aan teamgenoot Caitlin Foord. FC Afkicken praat je snel bij over het afgelopen vrouwenvoetbalweekend.

PSV won dit weekend met 3-2 van VV Alkmaar. Alkmaar stond de laatste twintig minuten met tien man, maar toch hadden de Eindhovenaren moeite met het maken van de winnende. In de 86e minuut scoorde Desiree van Lunteren dan toch het winnende doelpunt. De ex-international die afgelopen week aankondigde een punt te zetten achter haar voetbalcarrière.

In Rotterdam kwam Ajax op bezoek. De Amsterdammers gingen niet met lege handen naar huis: ze haalden drie belangrijke punten in de strijd om de titel. FC Twente won dit weekend namelijk ook, in eigen huis tegen SC Heerenveen. Om dat te bereiken vielen over en weer maar liefst tien doelpunten. Excelsior wist twee keer te prikken. Ajax-spits Romée Leuchter scoorde vier keer. Let je op, Mark Parsons?

Zoals gezegd, ook de Tukkers wonnen dit weekend. Mede dankzij een heerlijk doelpunt van Ella Peddemors. Goed nieuws voor Twente: Peddemors verlengde deze maand haar contract bij de club. Ook goed nieuws voor de kijker, als dat betekent dat we meer van deze poeiers mogen verwachten.

Voordat we het weekend afsluiten, nog even een heerlijk passje. Arsenal’s aanvoerder Leah Williamson is niet vies van een goed gemikte pass en liet dat dit weekend ook weer zien. Die pass vormde de assist van de openingstreffer, geschoten door de Australische Caitlin Foord. De wedstrijd werd door de Londenaren gewonnen met 0-3 van Everton.

Tot volgende week!