De bekerfinale die Ajax wel won

19 april 2022 - 17:44

Bij de mannen was Cody Gakpo de held, bij de vrouwen waren de ogen gericht op speelsters als vedette Sherida Spitse, international Victoria Pelova en jonge talenten als Esmee Brugts en Jonna van der Velde. Voor PSV was het hun enige kans op een prijs dit seizoen, een landstitel zit er niet meer in voor de Eindhovenaren. Voor Ajax was het hun kans op de dubbel, al moeten ze FC Twente dan nog wel van zich afschudden in de titelstrijd. Mocht je nou verplicht in de tuin hebben gezeten met je schoonfamilie op Tweede Paasdag: bij deze praat FC Afkicken je bij!

Vorig jaar won PSV de beker in een spannende finale tegen ADO Den Haag, slechts één doelpunt maakte het verschil. FC Afkicken was erbij en interviewde na afloop Aniek Nouwen, die nu bij Chelsea speelt en daarmee kans maakt op nog een beker. Bovendien spraken we Nadine Noordam. Onthoud die naam. Ajax won de dennenappel voor het laatst in 2019 door te winnen van PEC Zwolle met 2-1. Het Chelsea van Aniek Nouwen staat trouwens 15 mei in de bekerfinale, mede dankzij deze poeier van de Noorse international Guro Reiten:

Het was heerlijk weer in het Goffertstadion, zo vond ook bondscoach Mark Parsons. Parsons kwam naar Nijmegen om de bekerfinale te kijken. Goed nieuws voor hem: Ajax-keeper Lize Kop zat weer op de bank. De Oranjeleeuwin is lang afwezig geweest door een blessure, maar het lijkt de goede kant op te gaan voor de 24-jarige Kop. Ook Sari van Veenendaal zat op de bank. Zij stopte vorig jaar nog een pingel voor PSV in de bekerfinale. Ze ontbrak niet omdat ze geblesseerd was, maar omdat PSV met tweede keeper Lisan Alkemade de afspraak had dat zij alle bekerwedstrijden mocht keepen.

Keepster Lize Kop

Goed, dan de wedstrijd. Ajax was favoriet en dat maakten ze waar, in tegenstelling tot de Amsterdamse mannen. Nadine Noordam opende de score en haalde zo ook meteen haar revenge. Vorig jaar speelde Noordam namelijk nog bij ADO, die van PSV de bekerfinale verloor. Pas in de 74e minuut wisten de Eindhovenaren de gelijkmaker te maken. Oud Liverpool-spits Amalie Thestrup maakte de 1-1. Daar kon PSV niet lang van genieten: nog geen twee minuten later kopte Romee Leuchter de 2-1 naar binnen op aangeven van Victoria Pelova. Nota bene tegen haar eigen club; vorig jaar speelde Leuchter nog voor PSV in de bekerfinale.

Uiteraard resulteerde de winst van Ajax in een flink feestje in de kleedkamer en in de bus terug naar De Toekomst.

Volgende week kunnen we weer genieten van de Eredivisie!