Tien dingen die je het afgelopen voetbalweekend gemist hebt!

18 april 2022 - 18:50

Pasen of niet, het voetbal ging gewoon door. In veel landen stond de bekerfinale op het programma, maar ook werd er gewoon voor de competitie gespeeld. Er gebeurde dus weer genoeg, misschien wel teveel om allemaal in de gaten te houden tussen alle paasbrunches door. Daarom volgen in dit artikel tien dingen die je afgelopen weekend gemist hebt!

1. Een mooi gebaar

Te beginnen met een mooi gebaar vanuit Italië, waar Empoli-keeper Guglielmo Vicario een Oekraïnse vluchteling, die al een tijdje bij hem in huis woont, een werelddag bezorgde.

2. Oud-PSV’ers shinen in hun geboorteland

De Zweedse competitie is nog maar net van start gegaan, maar voormalig PSV-spitsen Marcus Berg en Ola Toivonen hebben er allebei al eentje in liggen. Afgelopen weekend was Toivonen in de zevende (!) minuut van de blessuretijd trefzeker voor Malmö FF.

3. De derby van Belgrado

Niet voor de eerste keer dit seizoen stond afgelopen weekeinde de derby van Belgrado op het programma, dit keer met als inzet de koppositie. Helaas eindigde het gevecht om de hoofdstad van Servië in 0-0, de beelden van de tribunes zijn daarom interessanter.

4. Derby degradeert

Wayne Rooney heeft er alles aan gedaan om zijn team in de Championship te houden. De missie is, door de vele punten die Derby County in mindering kreeg, onmogelijk gebleken. Maandag viel het doek na een verliespartij tegen QPR.

5. Bizar!

Spezia-trainer Thiago Motta dacht na een uur spelen tegen Inter dat het tijd was voor vers bloed. Hij bracht daarom M’Bala Nzolo. De invaller bleek alleen zijn oorbel nog in te hebben en werd verzocht deze buiten het veld uit te doen. Dit wilde maar niet lukken, waardoor Spezia meerdere minuten met tien man door moest zien te komen. Op een gegeven moment was het geduld van Motta op, Nzolo werd dus weer gewisseld!

6. Mag het licht uit?

Bij ADO Den Haag begaven de stadionlampen het laatst ook al, nu gebeurde het duizenden kilometers verderop in Paraguay. Het moment valt frappant te noemen!

7. Niet!?

We blijven even in Zuid-Amerika, specifiek Brazilië. Deze solo had het artikel ook kunnen halen om zijn schoonheid, ware het niet dat-ie een dramatisch einde kende…

8. Strafschoppen brengen beslissing in strijd om Croky Cup

Niet alleen in Nederland, maar ook in België stond de finale van de beker op het programma. Bij onze Zuiderburen ging de strijd tussen AA Gent en RSC Anderlecht. Strafschoppen moesten uiteindelijk beslissen wie er met de ‘Croky Cup’ vandoor ging!

9. Bezorgt Benfica Porto de titel?

In Portugal geen bekerfinale, maar wel een absolute kraker tussen Sporting Clube de Portugal en SL Benfica. Laatstgenoemde kan allang geen kampioen meer worden, maar Sporting zat tot voor dit weekend nog wel op het vinkentouw. Na het duel met Benfica is dat echter ook voorbij…

De samenvatting van de wedstrijd is hier te zien.

10. Nederlands bekerduo in Bulgarije

Sergio Padt en Shaquille Pinas kunnen de Bulgaarse beker aan hun erelijst toevoegen. Hoewel Pinas in de finale niet in actie kwam, poseerde de twee Nederlanders na afloop toch even voor de camera!