Tien dingen die je afgelopen voetbalweekend gemist hebt!

11 april 2022 - 15:44

Afgelopen voetbalweekend stond eigenlijk volledig in het teken van de kampioensclash tussen Manchester City en Liverpool, die absoluut niet teleurstelde. Uiteraard gebeurde er alleen wel veel meer dan enkel die wedstrijd tussen de twee Engelse giganten. In dit artikel tien dingen die je het afgelopen voetbalweekend gemist hebt!

1. Sombrerito!

Te beginnen op de vrijdag, toen Florian Thauvin het met zijn Tigres opnamen tegen Pachuca. De rechtsbuiten die afgelopen zomer overkwam van Olympique Marseille zette zijn tegenstander in die wedstrijd heerlijk voor schut!

2. FC Kopenhagen op weg naar het kampioenschap

Voor FC Kopenhagen lijkt het niet meer mis te kunnen gaan na een overwinning op FC Midtjylland. De als enige overgebleven concurrent voor de titel werd zondag met 1-0 verslagen en daarom is het onderlinge verschil nu negen punten. Bij de goal was Kevin Diks betrokken, de oud-Feyenoorder gaf de assist.

3. Het overwinningswijntje van Barella

Inter verwikkelt zich in een immens spannende titelstrijd. Als er dan gewonnen wordt, zoals zaterdag tegen Hellas Verona, dan vindt Nicolò Barella dat dat best even gevierd mag worden!

4. Werelds!

Als je als keeper bij een 1-1 stand, in de 91e minuut, strijdend om de koppositie tot dit in staat bent, dan ben je wel een hele grote!

5. Wriedt velt HSV

Gaat het dan weer niet lukken voor HSV? Het zou na de verliespartij van zondag zomaar het geval kunnen zijn. Oud-Willem II’er Kwasi Wriedt maakte voor Holstein Kiel de enige goal in het duel met de traditionsverein. De promotiedroom van een van de grootste clubs van Duitsland is daarom een stuk onrealistischer geworden.

6. Goudhaantje Piroe slaat weer toe

Swansea City is eindelijk weer aan het winnen en heeft dat grotendeels aan één man te danken: Joël Piroe. De spits is dit seizoen sowieso op dreef en ook de laatste weken vindt hij het net erg makkelijk. Dankzij twee goals van de Oud-PSV’er ,die inmiddels wordt begeerd door verschillende Premier League-clubs, won Swansea met 2-1 van Wayne Rooney’s Derby County.

7. Australische ‘disaster’

Aparte taferelen in Australië afgelopen weekeinde. Keepers blunderen wel vaker, maar dat ze dat met een rugbyworp gaan herstellen…. Daarnaast was het moment in de wedstrijd ook niet heel lekker.

8. Branco!

In de schaduw van de Franse giganten is Eindhovenaar Branco van den Boomen in de Ligue 2 bezig aan een fenomenaal seizoen bij Toulouse. De middenvelder staat na 31 wedstrijden op 12 goals en 20 assists. Afgelopen weekend won de koploper van Guingamp, Van den Boomen kon weer twee assists bijschrijven aan zijn totaal.

De samenvatting van Guingamp – Toulouse is hier te zien.

9. Sfeertje in Casablanca

Goede sfeerbeelden uit Casablanca afgelopen weekend!

10. Colo Colo of Loco Loco?

Voor de blessuretijd inging stond Emiliano Amor met zijn Colo Colo op voorsprong. Waar hij normaal nog wel eens een kaart pakt, was hij de wedstrijd tot dan toe ongestraft doorgekomen. Niks aan de hand dus! Zou je zeggen…