Tien dingen die je het afgelopen weekend gemist hebt!

04 april 2022 - 19:21

Na een periode van interlandvoetbal zijn de wedstrijden in de clubcompetities altijd nog net een tikje leuker dan normaal. In de eredivisie werd de neutrale kijker op een bomvolle zaterdag niet teleurgesteld, in Engeland zorgde Brentford voor een megaverrassing door met 1-4 te winnen op Stamford Bridge en het slotakkoord van het weekeinde was voor Pedri, die de wedstrijd tegen Sevilla in Barça’s voordeel besliste. Er gebeurde natuurlijk ook genoeg wat niet opviel. In dit artikel volgen daarom tien dingen die je het afgelopen weekend gemist hebt!

1. Tiki-taka bij Fluminense

Het FC Barcelona van vervlogen tijden keerde afgelopen weekend weer even terug. Het gebeurde in de wedstrijd tussen Fluminense en Flamengo, de thuisploeg was verantwoordelijk voor een aantal heerlijke seconden van tiki-taka.

2. Twee treffers voor Zirkzee

Dat Joshua Zirkzee zijn draai heeft gevonden bij RSC Anderlecht was al bekend, maar ook dit weekend heeft de Nederlander zich weer getoond. De spits was twee keer trefzeker in duel met Charleroi en bracht zijn totaal op veertien!

3. Bizar moment in Turkse vrouwencompetitie

Bij een duel in de Turkse vrouwencompetitie is het in de slotfase compleet uit de hand gelopen. De speelsters van Fenerbahçe en Ademspor gingen na een beslissende penalty van de Turkse grootmacht met elkaar op de vuist. Het publiek besloot zich er in te mengen en begon met stenen en stokken te gooien. Het resultaat? Zes rode kaarten en heftige verwondingen bij drie speelsters.

4. Slavia Praag faalt in generale voor Feyenoord

Slavia Praag had zondagavond de ultieme kans om de koppositie te pakken in een rechtsreeks duel om plek één met Viktoria Pilzen. De Europese tegenstander van Feyenoord bleef echter steken op een gelijkspelletje, voorlopig daarom nog geen koppositie voor Slavia.

5. Regie kiest slecht moment!

Tijdens de wedstrijd tussen Salernitana en Torino maakte de TV-regisseur bij deze wedstrijd een normale beslissing; even overschakelen van de arbitrage naar de spelers. Toch hadden veel kijkers heel graag nog even bij het shot van de arbtirage gebleven..

6. 0-28!

Op het vierde niveau van Zweden is er zaterdag een wedstrijd in 0-28 geëindigd, echt waar. Akropolis IF en Stocksund IF namen het in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen elkaar op. Uitploeg Stocksund kwam iets beter uit de winterslaap dan de tegenstander.

7. Zweeds spanddoek

We blijven even in Zweden, want daar gebeuren meer opvallende dingen. Wat te denken van dit prachtige spanddoek van de fans van IFK Göteborg!

8. Benfica verspeelt titelkansen in heerlijke kraker

Voor zover het al niet het geval, hoeven de fans van Benfica niet meer aan de Portugese titel te denken. Vrijdag verloor de ploeg die Ajax uitschakelde in de Champions League in een spannend potje met 3-2 van Braga. De achterstand met koploper FC Porto is niet meer te overbruggen. Het voordeel daarvan? De volledige focus kan nu op de Champions League, waar Liverpool wacht.

De samenvatting van het duel is hier te bekijken.

9. Kopzorgen voor Mourinho

José Mourinho liep afgelopen weekend iets te hard van stapel. Dat dat The Special One nou moet overkomen….

10. Boadu vindt eindelijk het net

Gelukkig maar: Myron Boadu heeft eindelijk weer eens gescoord voor AS Monaco. Dat er nog velen mogen volgen!