Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

04 april 2022 - 12:38

De laatste speelronde komt steeds dichterbij, maar we zijn er nog niet. FC Twente doet er in ieder geval alles aan om de titelstrijd te winnen en Excelsior helpt ze graag een handje. Naast eigen doelpunten, werd er gelukkig ook op het goede doel gepoeierd. Verder voorkwam Sari van Veenendaal puntenverlies tegen SC Heerenveen. FC Afkicken praat je bij over dat en meer in: Het Vrouwenvoetbalweekend in Vijf Minuten.

Om maar te beginnen met een pegel én een redding. PSV ontving SC Heerenveen in het altijd gezellige Eindhoven. De ploeg had de gehele wedstrijd de overhand, maar verloor bijna twee punten toen Jet van Beijeren één op één met keeper Van Veenendaal kwam te staan. Dat was toch zonde geweest van het heerlijke doelpunt van Naomi Pattiwael, die eerder die wedstrijd de bal in de kruising schoot van buiten de zestien.

De wind moet goed hebben gestaan, want diezelfde dag vloog er nog een bal in de kruising. Op een ander veld won ADO Den Haag met 2-0 van PEC Zwolle. De 20-jarige Liz Rijsbergen opende de score met haar chocoladebeen. ADO eindigt zo vier punten boven tegenstander PEC. Al met al was het geen goed weekend voor Zwollenaren.

FC Twente won dit weekend met grote cijfers, al kregen ze daar wel een beetje hulp bij. Excelsior verloor in eigen huis met 0-5 van de koploper. Zowel Rachel Kleine, als Beau Rijks maakte een eigen doelpunt. De Tukkers hebben zelf ook nog wel wat aan de winst gedaan hoor. Zo staat er op de naam van aanvoerdster Renate Janssen een doelpunt én assist. Verder was het gras groen, de bal rond en scoorde Fenna Kalma weer.

Feyenoord won van de ploeg bij wie ze hun eerste overwinning ooit boekten: VV Alkmaar. Ze gingen de rust in met een 1-0 achterstand tegen de Alkmaarders, maar wisten uiteindelijk 1-3 te winnen. Het schijnt dat de iets minder vriendelijke speech van trainer Danny Mulder in de kleedkamer hier een handje bij heeft geholpen.

In Duitsland troffen de twee topclubs van de competitie elkaar: VfL Wolfsburg en Bayern München. Tegen alle verwachtingen in bleef het niet lang spannend. Het Wolfsburg van Tommy Stroot won met 6-0 van Bayern. Kleine waarschuwing, onderstaande samenvatting bevat Duits commentaar. Het is even niet anders.

De aankomende twee weekenden even geen clubvoetbal, wegens de interlandbreak en Pasen. Niet getreurd, daarna zijn we er gewoon weer. Tot dan!