Tien dingen die het afgelopen interlandweekend gemist hebt!

28 maart 2022 - 17:11

Vorige week hadden we een weekend vol topwedstrijden, hoe anders was dat tijdens het interlandweekend. Het zijn dagen waar je als voetballiefhebber niet op zitten te wachten, maar een paar keer per jaar moet je er toch even doorheen. Een voordeel is misschien dat er weer hele andere momenten onopgemerkt bleven dan tijdens een regulier speelweekend. In dit artikel namelijk gewoon weer tien dingen die je afgelopen voetbalweekend gemist hebt, maar dan de interland-editie!

1. Oud-NEC’ers scoren op Cyprus

Vanwege de vele interlands was er creativiteit geboden om toch nog wat Nederlandse doelpuntenmakers in het buitenland te vinden. Met dank aan de mannen van WerelPod belanden we op Cyprus, waar Navarone Foor trefzeker was in een oefenduel met Riga. Voor de NEC-fans is de goal van Josef Kvida nog een extra motivatie om de samenvatting even te gaan bekijken!

2. Spanning in Zuid-Amerika

In de WK-kwalificatie poule van Zuid-Amerika is nog niet alles beslist. De beste vier bemachtigen in deze groep van tien een ticket voor het WK, de nummer vijf speelt een play-off tegen een land uit de Aziatische kwalificatiereeks. Argentinië, Brazilië, Ecuador en Uruguay hebben zijn al zeker van plaatsing, maar nummer vijf Peru is dat nog zeker niet. Colombia en Chili zouden er namelijk nog overheen kunnen komen. De Colombianen lijken er na onderstaande wedstrijd prima in te zitten!

3. Doorbraak in Spaanse promotiestrijd

Van de strijd om een WK-ticket in Zuid-Amerika naar de strijd om promotie in Spanje. Op het tweede niveau werd namelijk gewoon gevoetbald. Het meest aantrekkelijke affiche was afgelopen weekend Almería – Girona. Het verschil tussen beiden bedroeg voorafgaand aan het duel tien punten in het voordeel van de thuisploeg. Nadien is dat aantal teruggebracht naar zeven. Bovendien rekent koploper Eibar zich rijk, want dat ziet in de vorm van Almería een concurrent averij oplopen in de titelstrijd.

De samenvatting van het duel is hier te zien.

4. Zwitserse humor

De Zwitserse voetbalsupporters maakte van de gelegenheid gebruik om het niet-gekwalificeerde Italië even de maat te nemen. Het resultaat:

5. Geel!

Het onbewust neerhalen van de scheidsrechter kan je in Indonesië zomaar een gele kaart opleveren. De dader was het daar niet helemaal mee eens…

6. Een megastunt in de maak?

Het klinkt misschien gek, maar de Salomonseilanden zijn één wedstrijd verwijderd van deelname aan het WK in Qatar. Na de overwinning op Papoea-Nieuw-Guinea staat de eilandengroep namelijk in de finale van de kwalificatiereeks van Oceanië. In die finale is alleen wel het op papier veel sterkere Nieuw-Zeeland de tegenstander. Maar wie weet!

7. Hattrick voor Pulisic!

De defensie van Panama kreeg in het duel met de Amerikaanse nationale ploeg geen vat op Christian Pulisic. De aanvaller van Chelsea was goed voor een hattrick in het duel dat met 5-1 werd gewonnen.

8. Natio onderuit

Suriname is in een oefeninterland niet voorbij Thailand gekomen. Het elftal vol met (oud-)eredivisie spelers kwam niet tot scoren, terwijl het thuisland dat wel deed. Zonde!

9. Kent u deze nog?

Levi García, kent u hem nog? Een paar jaar geleden werd hij door AZ uit Trinidad en Tobago gehaald. Hoewel García bij vlagen wel liet zien dat hij talent had, lukte het hem niet om te slagen in Alkmaar. Na een half jaar op huurbasis gespeeld te hebben bij Excelsior belandde de buitenspeler in Israël, waar hij voor Kiryat Shmona en Beitar Jerusalem speelde. AEK Athene betaalde vervolgens ruim twee miljoen om hem naar Griekenland te halen. Daar timmert de 24-jarige vleugelaanvaller nu serieus aan de weg. In de interlandbreak was hij ook weer op schot, drie goals maar liefst in een met 9-0 (!) gewonnen wedstrijd tegen Barbados!

10. Balans is alles!

Giovanni Reyna is deze week verantwoordelijk voor de afsluiter. Nog voor het duel met Panama, en de hattrick die Christian Pulisic daarin wist te maken, namen de Amerikanen het op tegen Mexico. Goals vielen er niet, maar deze actie van Reyna vergoedde veel!