Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

28 maart 2022 - 17:50

Bij de mannen is het interlandbreak, maar bij de vrouwen worden kwartfinales in de Champions League en krakers in de Eredivisie gespeeld. FC Afkicken praat je even bij: het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten!

De eerste kraker in de Eredivisie: Ajax – PSV. Een goed moment voor beide teams om te peilen hoe ze ervoor staan voor de bekerfinale in april. Bovendien een belangrijke wedstrijd voor Ajax in de strijd om het kampioenschap met de Tukkers. Het resultaat: 0-0. Ajax gaf veel ruimtes weg aan de Eindhovenaren, maar PSV wist er geen gebruik van te maken. De Amsterdammers hadden wat kansen maar Sari van Veenendaal en de paal van het doel zaten geregeld in de weg.

De andere kraker kende gelukkig geen brilstand. De Rotterdamse derby eindigde in 2-0; Feyenoord won in eigen huis. Aanvaller Maxime Bennink wist beide doelpunten te maken. Zo wint Feyenoord beide derby’s in hun eerste seizoen in de Eredivisie.

PEC Zwolle speelde tegen VV Alkmaar. PEC won de wedstrijd, maar Alkmaar had het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Alkmaar’s Sanne Koopman, wie anders, krijgt een prima voorzet van Alieke Tuin en poeiert de bal zo tussen de palen.

Chelsea won gisteren met 0-9 van Leicester City, onder andere door een doelpunt van oud-PSV’er en oranjeleeuwin Aniek Nouwen en een heerlijke vrije trap van Guro Reiten. Kijk maar:

Tot volgende week! En vergeet de kwartfinales van de Champions League niet.