Tien dingen die je het afgelopen weekend gemist hebt!

21 maart 2022 - 15:34

De enerverende Klassieker, de verrassende El Classico en de altijd beladen Superclásico ; het was het weekend van de klassiekers en er gebeurde dus genoeg. Misschien wel teveel om in de gaten te houden. In dit artikel volgen daarom tien dingen die je het afgelopen weekend gemist hebt!

1. Giakoumakis is los

Het duurde even, maar Giorgios Giakoumakis is eindelijk los in Schotland. Voor Celtic scoorde de Griek die vorige zomer overkwam van VVV Venlo in de afgelopen week maar liefst vijf keer! Dit weekend was hij goed voor een hattrick tegen Ross County. De Schotten spreken al van een heuse ‘bargain’.

2. Platje nog altijd in vorm

Melvin Platje verruilde Bali United begin dit jaar voor Bhayangkara FC, een andere club uit Indonesië. Het heeft geen effect gehad op zijn vorm. Waar dan ook, hoe dan ook; Platje komt altijd aan zijn goals en assists. Ook afgelopen weekend was hij weer eens de grote man. Een goal en twee assists en dus een prima prestatie!

3. Wat blijdschap met een mens doet

De Superclásico werd in het hol van de leeuw gewonnen door Boca Juniors. Op zo’n wedstrijd ligt natuurlijk enorme lading, dus als je hem dan wint… Tja, dan komt er wat los!

4. Never stop dreaming!

Vincent Vermeij debuteerde afgelopen weekend in de Bundesliga. Die zagen we even niet aankomen! De oud-spits van De Graafschap en Heracles doet het echter prima in het tweede van Freiburg, dat in de 3. Liga uitkomt, en kreeg daarom de kans bij het eerste. ‘Never stop dreaming’, zo was de reactie van Vermeij na afloop. Mooi!

5. Wie stopt Tissoudali?

Tarik Tissoudali speelde in Nederland voor Telstar, SC Cambuur, VVV Venlo en De Graafschap, maar nooit werd hij opgepikt door een vaste eredivisieclub. Die zullen nu echter wel in de rij staan! In Gent is de in Amsterdam geboren Marokkaan helemaal opgeleefd. Dit seizoen staat de buitenspeler al op vijftien goals. Afgelopen weekend besliste hij het duel met RSC Anderlecht, niet zomaar een potje dus. Valt Tissoudali nog te stoppen?!

6. ‘Hit it!’

Even naar de amateurvelden, speciaal voor deze ‘last-minute winner’ van keeper Charlie. Bijzonder!

7. ‘Brigade Loire’

De fans van FC Nantes hadden dit weekend wel een heel mooie sfeeractie in petto!

8. Werder wint topper, St. Pauli terug aan de leiding

De 2. Bundesliga is op het moment misschien wel de meest spannende competitie van Europa. De beste zeven clubs bevinden zich op slechts negen punten van elkaar. Des te belangrijker worden de onderlinge wedstrijden dus. Koploper SV Darmstadt nam het afgelopen weekend op tegen nummer drie Werder Bremen. Laatstgenoemde won en zo zijn de verhouding weer helemaal anders. St. Pauli is de nieuwe koploper en heeft evenveel punten als de nummer twee, dat is nu Werder geworden!

9. Fran Sol leeft nog!

Fran Sol, ik was de beste man eerlijk gezegd vergeten. Hij leeft gelukkig nog. Sterker, na afgelopen weekend zal het bloed razendsnel door zijn aderen stromen. De oud-Willem II’er was in de 91e minuut verantwoordelijk voor de gelijkmaker van SD Eibar, waar hij tegenwoordig een spitsenduo vormt met Fernando Llorente, die ook scoorde. De gelijkmaker vierde Sol na afloop zo:

10. Dit kan niet meer fout!

Het was het weekend van de klassiekers en de toppers, zo ook in Zwitserland. Daar namen nummers een en twee FC Zürich en Young Boys Bern het tegen elkaar op. Zürich is hier al vaker langsgekomen en elke keer lijkt de strekking weer ‘oppermachtig’, of iets in die richting. Zo ook nu! De laatste kans om de spanning terug te brengen is voor Young Boys nu echt vervlogen.