Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

21 maart 2022 - 16:23

Het is weer maandag en wat een heerlijk voetbalweekend hebben we achter de rug. In Nederland speelden de vrouwen om de KNVB Beker. Ajax trof Excelsior en PSV trof ADO Den haag. Ook in Engeland werd er om een trofee gespeeld, dus laten we er snel induiken. Een weekend vol spanning, hakjes en Miedema goals!

Ajax trof Excelsior in de halve finale van de KNVB Beker. Stiekem hoopten we allemaal op een underdog verhaal en even leek dit ook te gebeuren. De Rotterdammers wisten de nul namelijk lang te houden: tot de 52e minuut. Toen kwam Oranjeleeuwin Chasity Grant het sprookje verstoren. Was het toch te mooi om waar te zijn.

Ook in Eindhoven bleef het spannend. ADO kwam revanche halen na hun verlies in de bekerfinale van vorig jaar. PSV wist pas in de verlening van ADO Den Haag te winnen, dankzij een doelpunt van Julie Biesmans. Echt een mooi doelpunt was het niet van de Belg, maar winnen is winnen. Het belooft een mooie finale te worden: Ajax – PSV.

In Engeland werden de kwartfinales van de FA Women’s Cup gespeeld. Chelsea won in eigen huis met 5-0 van Birmingham City LFC, dankzij goalscoorders Magdalena Erikson, Drew Spence, Bethany England en Niamh Charles. Drew Spence scoorde niet alleen de 2-0, ze gaf ook de assist voor England’s doelpunt. En niet zomaar een assist, een heerlijk hakje:

In Londen stond de wind goed, want niet alleen in Chelsea werd er ruim gewonnen. Arsenal won met 4-0 van Coventry City. De 4-0 werd erin geschoten door niemand minder dan Oranjespits Vivianne Miedema. In de woorden van de commentator: “When Miedema shoots, you know how that story ends folks.”

Heb je nog tien seconden? Kim Little, ladies and gentlemen:

Tot volgende week!