Tien dingen die je afgelopen weekend gemist hebt!

14 maart 2022 - 10:00

De poeier van Ryan Gravenberch, de hattrick van Cristiano Ronaldo en het gefluit in het Parc des Princes: we zagen het dit weekend allemaal voorbij komen. Toch gebeurde er ook genoeg wat niet opviel. In dit artikel volgen tien dingen die je het afgelopen weekend gemist hebt!

1. Oostenrijkse topper

De Oostenrijkse Bundesliga is in tweeën gedeeld. Uiteraard bevinden RB Salzburg en Sturm Graz zich in play-off groep A. De nummers één en twee namen het afgelopen weekend tegen elkaar op. Het was voor Sturm Graz de laatste kans om de titelstrijd nog spannend te maken.

2. Pijnlijk puntenverlies Benfica

Woensdag neemt Ajax in de return van de achtste finales van de Champions League op tegen Benfica. De club uit de Portugese hoofdstad kende geen goede generale. In eigen huis bleef het tegen nummer veertien Vizela op 1-1 steken. De hoofdoorzaak was vrijdagavond de rode kaart voor Adel Taarabt, die hij al in de zevende minuut kreeg.

3. Poh!

Stephen Mallon is de naam, wat een heerlijke actie!

4. Een Burnley-supporter

Je hebt die-hards en je hebt deze Burnley-supporter. Z’n ploeg verloor wel, met 2-0 van Brentford. Bij de 1-0 was Christian Eriksen betrokken met een knappe assist.

5. Deense kampioensclash

Waar Ajax het deze week gaat opnemen tegen Benfica, gaat PSV tegen FC Kopenhagen op jacht naar de volgende ronde. De Denen namen het afgelopen weekend in een kraker op tegen nummer drie FC Midtjylland. Het puntenverschil bedroeg voorafgaand aan het duel slechts drie punten.

6. Zo!

Dan even naar Engeland, om precies te zijn Sheffield. Sheffield Wednesday was afgelopen weekend op schot. Tegen Cambridge United werd het maar liefst 6-0 en was Saido Berahino goed voor een hattrick!

7. Tijd voor een zinderende slotfase!

Iets lager in de Engelse voetbalpiramide deze wedstrijd tussen Tranmere Rovers en Mansfield Town. Tip: kijk tot het eind!

8. Kraker in Italiaanse promotiestrijd

Je zal wel denken, heb je hem weer met zijn AC Pisa. Alleen toch is het weer even de moeite waard. De ploeg won de Serie B-topper van Cremonense en staat nu alleen bovenaan!

9. Strijd bij de zuiderburen

Een heerlijk affiche bij onze zuiderburen, RSC Anderlecht en Royal Antwerp namen het tegen elkaar op. In het duel tussen de twee ploegen lag het dicht bij elkaar, maar mede door Joshua Zirkzee trok Anderlecht aan het langste eind.

10. Eredivisie-invloeden in Griekenland

Het houdt niet op met de krakers deze week. Nu naar Griekenland voor Panhathinaikos tegen AEK Athene. De goals kwamen in deze wedstrijd uitsluitend van oud-eredivisie spelers.