Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

14 maart 2022 - 14:52

Corona, hevige stormen, natgeregende velden en nu ook: een stroomstoring. Als je dacht alle redenen te hebben gehad voor afgelaste wedstrijden, had je het mis. In de Keuken Kampioen Divisie ging letterlijk het licht uit bij ADO vanwege een stroomstoring en ook de wedstrijd van de vrouwen tegen Ajax ging niet door. Gelukkig gingen er genoeg wedstrijden wel door, onder andere El Clásico.

FC Twente kwam in Enschede de ploeg van Danny Mulder tegen. Zowel Feyenoord als Twente had een flinke tik gekregen in hun bekerduel en beide ploegen waren dus uit op revanche. Voor de Tukkers pakte dat iets beter uit dan voor de speelsters uit Rotterdam Zuid. Of nou ja, iets… FC Twente won met 6-0 van Feyenoord. Je kan het ondertussen wel raden: een hattrick voor Fenna Kalma!

El Clásico was ongeveer net zo spannend als Twente – Feyenoord: FC Barcelona won met 5-0 van Real Madrid. Ballon d’Or winnares Alèxia Putellas maakte de eerste twee treffers. Heel veel mooier kon het voor de Catalanen niet worden, want met nog zes speelrondes te gaan is FC Barcelona dit weekend kampioen geworden door het winnen van El Clásico! Het is de derde keer op rij dat de vrouwen van Barça de landstitel pakken, nadat ze eerder dit jaar al de Supercup wonnen. De Catalaanse ploeg draait een heerlijk seizoen met maar liefst 136 doelpunten. Lieke Martens was er helaas niet bij: zij ontbrak vanwege een eerder opgelopen dijbeenblessure.

Gelukkig waren er ook wedstrijden wie wel spannend bleven. Excelsior ontving dit weekend PEC Zwolle. In de 51e minuut schoot verdediger Daniëlle Noordermeer de openingstreffer erin voor de Rotterdammers en nog geen twee minuten later scoorde Moïsa van Koot de gelijkmaker. De aanvoerder van de Blauwvingers mocht namelijk een pingel erin knallen. Over knallen gesproken, de wedstrijd bleef onbeslist tot de 91e minuut, toen Amy Banarsie de 1-2 maakte door middel van een heerlijk afstandsschot. Banarsie stond er nog geen tien minuten in, maar wist op het nippertje de drie punten naar Zwolle toe te trekken.

Voordat je de realiteit van de maandag tegenmoet gaat: Vivianne Miedema. Deze Arsenal G.O.A.T. (die gewoon haar eigen standbeeld in Londen heeft) gaf gisteren wel een hele fijne assist:

Tot volgende week!