Tien dingen die je het afgelopen weekend gemist hebt!

07 maart 2022 - 08:00

De Manchester Derby, de ontsnapping van Ajax en de goal van Memphis Depay: we zagen het dit weekend allemaal voorbij komen. Toch gebeurde er ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je het afgelopen voetbalweekend gemist hebt!

1. Bizar duel met rol voor John Verhoek

De 2. Bundesliga is vrijwel elk weekend goed voor spektakel, zo ook nu weer. In Gelschenkirchen kwam het Hansa Rostock van John Verhoek op bezoek. Een hattrick van Schalke-spits Simon Terrode bleek in dat duel niet genoeg voor de overwinning! Sterker, er werdt niet eens een resultaat overgehouden…

2. Boldewijn op shot!

Enzio Boldewijn, kent u hem nog? De aanvaller speelde jaren in de jeugd van FC Utrecht en maakte ook voor Almere City FC minuten. Inmiddels heeft Boldewijn al meerdere jaren achter de rug in Engeland. Daar was hij afgelopen weekend op schot. Vooral die vrije trap zat er lekker in!

3. Passie

Somigge ‘supporters’ laten zich in Nederland de laatste tijd regelmatig van hun mindere kant zien. In Schotland afgelopen weekend het bewijs dat de pure support altijd overwint!

4. Ai, ai, ai…

Even de tijd nemen bij een 2-1 voorsprong kan soms ook geheel verkeerd uitpakken. Niet echt een lekker moment ook…

5. Variantje?

Feyenoord gooit er af en toe wel eens een variant uit bij een corner. San Lorenzo had afgelopen week duidelijk op de vrije trappen-varianten getraind. Niet slecht, toch?

6. Spanning in Servië

Nadat FK Partizan vorige speelronde de derby van Belgrado verloor van titelconcurrent Rode Ster, stond de druk er afgelopen weekend vol op. Lang leek de komende tegenstander van Feyenoord niet met deze druk om te kunnen gaan, maar in de 85e minuut voorkwam Bibras Natkho dat de koppositie uit handen werd gegeven.

7. Rangers wint door Gio’s gouden wissel

Rangers FC houdt de druk op koploper Celtic. Afgelopen weekend wonnen de mannen van Giovanni van Bronckhorst van Aberdeen FC. De enige treffer viel laat in de wedstrijd en kwam van Kemar Roofe, de spits was drie minuten daarvoor ingebracht door Van Bronckhorst!

8. Club Brugge haalt uit terwijl Union ontsnapt

De titelstrijd in België wordt met de week spannender. Weet promovendus Union St. Gillis er dan echt met de titel vandoor te gaan, of gaat Club Brugge toch aan het langste eind trekken? Afgelopen weekend veranderde vrij weinig aan hoe de situatie was. Beide ploegen wonnen namelijk, al ging dat voor Club wel een stuk gemakkelijker dan voor Union. De ploeg van Alfred Schreuder won met 5-0 van Seraing United, terwijl de stuntploeg de grootste moeite had met Kortrijk. Pas in de absolute slotfase viel de beslissende treffer en daar waren de spelers maar wat blij mee!

9. De derby van Antwerpen

En als we dan toch in België zijn; de derby van Antwerpen stond afgelopen weekend op het programma. In de wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en KV Beerschot stond onder andere Radja Naingollan op het veld!

10. Topper in 2. Bundesliga met Groningse trekjes

1. FC Nürnberg en HSV stonden afgelopen weekend tegen over elkaar. Voorafgaand aan het duel bedroeg het verschil tussen de twee promotiekandidaten slechts twee punten in het voordeel van laatstgenoemde. Het werd een spannend potje met hoofdrollen voor oud-spelers van FC Groningen. Nadat Ludovit Reis verantwoordelijk was geweest voor de gelijkmaker van HSV, deed Tim Handwerker deze goal in de slotfase teniet!