Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

07 maart 2022 - 18:14

Zolang waren ze niet weggeweest, maar toch voelt het een tijdje geleden: een vol weekend aan Eredivisie-wedstrijden. Speeldag 19 van de 27. De eerste speelronde van de derde fase. De derde fase belooft spannend te worden, want de kampioen is nog lang niet bepaald. Die belofte werd dit weekend zeker waargemaakt.

FC Twente kwam op bezoek bij PEC Zwolle, dat zich niet zonder slag of stoot overgaf. Joran Pot, hoofdtrainer van PEC Zwolle, liet zien wat hij in huis heeft tegen zijn toekomstige club. De Blauwvingers zetten goed druk en gingen zo de rust in met een 1-0 voorsprong (alhoewel ze daar Renate Janssen ook voor moeten bedanken). Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft. De tweede helft was voor de dames van FC Twente, die de wedstrijd met 3-1 wonnen. Deze alinea werd mede mogelijk gemaakt door Willie Wartaal.

Elze Huls was ook blij met deze speelronde. De speelster van SC Heerenveen deed een open sollicitatie naar het doelpunt van dit seizoen door de bal in de kruising te schieten van ver buiten de zestien. Huls, die tevens coach is van het damesteam O15 van SC Heerenveen, won uiteindelijk met 3-0 van Excelsior.

In Amsterdam werd met 2-0 gewonnen van VV Alkmaar. Alkmaar begon net als PEC Zwolle goed aan de wedstrijd, maar ook zij wisten niet te winnen van een titelkandidaat. Want wat heeft Ajax dat VV Alkmaar niet heeft? Romée Leuchter. Leuchter scoorde beide goals tegen de Alkmaarders en zelfs Alkmaar zal het ermee eens zijn dat de 2-0 er erg knap werd ingeschoten.

Volgende week: El Clásico! FC Barcelona ontvangt Real Madrid in Catalonië op zondag 13 maart. Onze eigen Lieke Martens zit al op zestien doelpunten voor de Catalenen en zal dat getal ongetwijfeld proberen te verhogen. Tot volgende week!