Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

01 maart 2022 - 16:01

Het is maart. Het zonnetje heeft alweer heerlijk geschenen dit weekend en storm Corrie wist zich gelukkig gedeisd te houden. Het perfecte moment voor een inhaalwedstrijd! En niet de minste: kraker PSV – Ajax was gisteren op de buis. De wedstrijd kon eerder niet doorgaan wegens het vreselijke weer, waar wij Nederlanders geregeld mee te kampen hebben, maar gisteravond werd de kraker dan eindelijk gespeeld. Dus: een dagje later dan je gewend bent, maar met een goede reden: het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten.

Om maar te beginnen met de kraker. Ajax won van PSV met 2-1. Echt mooi werd er niet gevoetbald, mede dankzij een niet al te best veld in Eindhoven. Geen mooie overwinning dus, maar wel een belangrijke. De Amsterdammers staan nu namelijk bovenaan de Eredivisie! Sherida Spitse scoorde haar eerste voor Ajax en zoals ze het zelf achteraf zei: “Die ging er wel lekker in hè.” Romée Leuchter scoorde tegen haar oude cluppie, ook dat was bijzonder knap gedaan. Ajax heeft maar één puntje meer dan FC Twente. Dat kan nog lang spannend blijven, want de twee teams komen elkaar pas eind mei weer tegen in de laatste wedstrijd van dit seizoen.

Aan de hele andere kant van het land werd er ook gevoetbald, FC Twente was namelijk op bezoek bij SC Heerenveen. Twente won zondag met 2-0 van de Friezen. Drie keer raden wie er scoorde… Jawel, Fenna Kalma! Twee keer zelfs. Inmiddels staat de spits alweer op 25 doelpunten en dat terwijl ze nog wat flink wat wedstrijden te gaan heeft.

Chelsea won met 7-0 van Leicester City, mede dankzij een doelpunt van onze eigen Aniek Nouwen! Haar eerste voor Chelsea! Uiteraard een kopgoal, zoals we dat van haar gewend zijn uit haar tijd bij PSV. De verdedigster uit Helmond scoorde het zesde doelpunt voor the Blues en is daarmee door in de FA Women’s Cup. Chelsea zal op 20 maart tegen Birmingham City spelen in de kwartfinale.

Arsenal won met 4-0 uit in Liverpool. De ploeg van Matt Beard bleek niet opgewassen tegen de Londenaren. De Australische Caitlin Foord scoorde twee keer, waarna ook vedettes Kim Little en Katie McCabe er één inprikten. Sherida Spitse weet van uithalen, maar de Ierse McCabe kan er ook wat van! Al was de goal van Caitlin Foord ook behoorlijk indrukwekkend. Arsenal speelt in de kwartfinale tegen Coventry City, waar we ongetwijfeld nog meer goals van The Gunners kunnen verwachten.

Overigens is het misschien wel een goed idee als de Arsenal vrouwen het gewoon bij voetballen houden, want een muziekcarrière zit er niet in…

Gelukkig hebben the Gunners genoeg andere talenten, waaronder voetballen. Onze eigen Vivianne Miedema, spits van the Arsenal, heeft er zelfs een standbeeld voor gekregen!

Deze ronde van de FA Women’s Cup bleek sowieso een goed moment voor voetbalsters in de Engelse competitie om hun kanonskogels uit de kast te halen. Katie McCabe overtreffen is wat veel gevraagd, maar er kwamen aardig wat schoten in de buurt:

Tot volgende week!