Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

28 februari 2022 - 10:00

De gemiste penalty van Kepa, de geweldige stunt van Go Ahead Eagles en de Arne Slot-derby: we zagen het dit weekend allemaal voorbij komen. Toch gebeurde er ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

1. Gevoelige klap voor FC Basel

De titelstrijd lijkt in Zwitserland nu al beslist. Niet Basel of Young Boys, maar Zürich gaat er over een paar maanden met de titel vandoor. De koploper won afgelopen weekend ruim van Basel en heeft het gat met die ploeg nu vergroot tot dertien punten. Het gat met Young Boys is nog altijd tien punten.

2. Benfica profiteert

Na het gelijke spel tegen Ajax heeft Benfica in de eigen competitie weten te winnen van Vítoría SC. Hierdoor profiteerde de club optimaal van het puntverlies bij de concurrenten van FC Porto en Sporting Clube de Portugal. Is er een comeback in de maak?

3. Nederland, oh Nederland

Union Berlin – FSV Mainz was een genot voor de Nederlandse kijker. Niet alleen omdat Sheraldo Becker de show stal met een heerlijke goal en een assist, maar ook door de eerste goal van Delano Burzorg in de Bundesliga! Komt dat zien:

4. Gevoelige combi velt Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb werd afgelopen weekend geveld door een voor het Nederlandse voetbal gevoelige combi. De Kroatische grootmacht verloor van Osijek, de ploeg die PSV een aantal jaar geleden uitschakelde in de Europa League. Daarnaast was de doelpuntenmaker Antonio Mance, de spits die Feyenoord enorm veel pijn deed in datzelfde toernooi.

5. Slotfasetje doen?

U kent het recept inmiddels: een wedstrijd uit de Championship, een slotfase, goals en rode kaarten!

6. Prachtgoal!

Alessio Da Cruz was afgelopen zaterdag de enige doelpuntenmaker in het duel tussen zijn nieuwe club Vicenza en Pordenone Calcio. Het was een prachttreffer!

7. Komt Club nog terug?

Het Belgische Union St. Gillis voert nog altijd de lijst van de Jupiler Pro League aan, maar de kans dat Club Brugge daar voor het einde van het seizoen nog verandering in gaat brengen is afgelopen weekend groter geworden. Union wist niet te winnen van KAS Eupen, terwijl Club dat wel wist te doen tegen Royal Antwerp FC. Wordt het dan toch nog spannend in België?

8. Genieten!

Van België gaan we naar Frankrijk, speciaal voor deze hoogstandjes van Georges Mikautadze!

9. Scheidsrechtertje toch…

Beetje flauw, maar toch leuk:)

10. Heet potje in Servië

Rode Ster – Partizan is met recht een beladen potje, elk jaar weer. De twee clubs uit Belgrado namen het afgelopen weekend tegen elkaar op. En inderdaad, de supporters deden weer enorm hun best!