Tien dingen die je het afgelopen weekend gemist hebt!

14 februari 2022 - 10:00

De monsterzeges van Ajax en PSV, de uitglijder van FC Bayern München en het puntverlies van Real Madrid: we zagen het dit weekend allemaal voorbij komen. Toch gebeurde er ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je het afgelopen weekend gemist hebt!

1. Darwin Nunezzz!

We beginnen deze week even in Portugal. Ajax neemt het volgende week natuurlijk op tegen Benfica en bovendien gebeurde er genoeg interessants in het Zuid-Europese land. Benfica boekte een nipte zege op Santa Clara. De uitblinker was, zoals wel vaker, Darwin Nunez. De spits kwam twee keer tot scoren in twee minuten. Ajax is gewaarschuwd!

2. Heetgebakerd? Mwoah…

Op de vrijdag stonden FC Porto en Sporting Clube de Portugal al tegenover elkaar. Het begrip Mediterraans temperament bestaat niet voor niks, dat werd in dit duel nog maar eens duidelijk. En ohja, blijf kijken tot het eind…

3. Teixeira is los!

Nog een keer Portugal? Ja, nog een keer Portugal. João Carlos Teixeira was afgelopen weekend namelijk op schot voor Famalicão, dat hem twee weken geleden overnam van Feyenoord. Twee assists en een goal, dat kan slechter!

4. Wriedt beslist het!

Kwasi Wriedt had nog niet gescoord voor zijn nieuwe club Holstein Kiel. Afgelopen weekend maakte hij zijn eerste voor de Duisters. De Ghanese Duitser koos er een perfect moment voor uit: minuut negentig. De stand was, toen nog, 2-2.

5. Ai, Burger…

In Zwitserland stonden Young Boys Bern en FC Basel afgelopen weekend tegen elkaar. Lang ging het goed voor RotBlau, maar de opgebouwde voorsprong werd mede door een rode kaart van oud-Feyenoorder Wouter Burger compleet weggeven. Het duel eindigde uiteindelijk in 3-1. Voor de echte liefhebber, het gehele duel:

6. Dat zijn dus ‘ultra’s’

De aandacht voor de supporters kan uiteraard ook deze week niet ontbreken. Dus, bij deze:)

7. Nederlanders helpen Coventry aan zege

Twee assists van Gustavo Hamer en een goal van Ian Maatsen; de 3-2 zege van Coventry City FC op Reading FC viel zaterdag te danken aan de twee Nederlanders.

8. De eerste voor Hapsie

Over Nederlanders in het buitenland gesproken: Ridgeano Haps maakte zaterdag zijn eerste treffer in de Serie A. Mede door het doelpunt van de Surinaamse linksback won Arancioneroverdi met 2-1 van Torino FC.

9. Late drama!

Toch nog even terug naar de Championship. Als er in een de laatste tien minuten een penalty, een rode kaart en twee treffers te zien zijn, dan kan je dat natuurlijk niet laten liggen!

10. Paqueta verzorgt het toetje

Poh, lekker zeg!