Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

14 februari 2022 - 16:38

Het is Valentijnsdag en wat is er romantischer dan derby’s? Heerlijke haat-liefdeverhoudingen: Rotterdam, Manchester en Londen stroomden ervan over. Chelsea – Arsenal was ontzettend spannend, maar beide ploegen wisten de nul te behouden. Zo blijft Arsenal top of the league.

Manchester City tegen United had welgeteld één goal meer, maar wel meteen een mooie. City won dit weekend van United, hadden ze nou maar Groenen opgesteld… Rond minuut 75 komt City’s Caroline Weir erin en in minuut 81 scoort ze. Een gouden wissel van coach Cushing. Weir chipt de bal keihard de kruising in en haalt zo drie punten binnen voor haar ploeg. Niet de eerste keer dat ze de Manchester derby zo opleukt:

In Rotterdam werd wat vaker gescoord en dat hebben ze geweten bij Excelsior… Een gevalletje letterlijk te vroeg juichen. Afijn, een derby is geen derby zonder chaos, ruzie met de scheids en enthousiast publiek. Want dat kunnen ze wel op Varkenoord, enthousiast zijn. Zonder er al te veel woorden aan vuil te maken (niet lullen, maar poetsen), kijk zelf maar:

VV Alkmaar spaarde PSV dit weekend. Ja, dat lees je goed. PSV haalde weliswaar de drie punten binnen tegen Alkmaar, echt een makkelijke overwinning was het niet. Daar zorgde Sanne Koopman wel voor. Het werd 3-1 in Eindhoven en daar mag PSV blij mee zijn. Sanne Koopman knalde de 0-1 erin door middel van een afstandsschot. Maar wat Koopman kan, kan Naomi Pattiwael ook:

Dat was ‘m weer! Even geen Eredivisie de komende tijd. Oranje speelt het Tournoi de France. Woensdag spelen de Oranjeleeuwinnen tegen Brazilië. Brazilianen schijnen een aardig balletje te kunnen trappen, dus bij deze het advies om daar even voor te gaan zitten. Fijne maandag!

Oja, mocht je het je afvragen, in Barcelona gaat het ook wel aardig.