Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

07 februari 2022 - 10:00

Het onverwachtse vertrek van Marc Overmars, de spectaculaire topper tussen Atlético Madrid en FC Barcelona en de FA Cup-uitschakeling van Manchester United: we zagen het afgelopen weekend allemaal voorbij komen. Toch gebeurde er ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je het afgelopen weekend gemist hebt!

1. HSV = back in the game!

Robert Glatzel heeft er in zijn eentje voor gezorgd dat koploper Darmstadt afgelopen weekend geen schijn van kans maakte in duel met zijn HSV. De Hamburgers zijn hierdoor weer helemaal terug in de titelstrijd!

2. Eredivisie-tinten in Kroatië

Rijeka kent aan eredivisie-invloeden geen gebrek. Afgelopen weekend bezorgde Robert Muric (ex-Ajax) en Haris Vuckic (ex-FC Twente) de Kroatische kustclub de overwinning. Muric maakte er twee en Vuckic was verantwoordelijk voor de laatste treffer. Het duel met Lokomtiva eindigde in 3-2 en Rijeka blijft zo stiekem hopen op de titel.

3. Stijn en Branco op weg naar de titel

Gaan we Branco van den Boomen en Stijn Spierings volgend seizoen in de Ligue 1 zien? Het zou zomaar kunnen. Afgelopen weekend wonnen ze met hun ploeg ruim van Dijon FCO. Van den Boomen was verantwoordelijk voor twee assists. Toulouse FC bleef op deze manier de lijstaanvoerder op het niveau van Frankrijk.

4. Uit betrouwbare bronnen vernomen..

Deadline-day ligt achter ons, maar toch had Azor Matusiwa afgelopen weekend nog een primeurtje. De voormalig middenvelder van FC Groningen, Ajax en De Graafschap scoorde zijn eerste treffer voor Stade de Reims.

5. Een mooi eerbetoon

Een treffer voor Tarik Tissoudali, dat zien we dit seizoen wel vaker. Dit keer volgde er een prachtig eerbetoon voor Rayan, die op vijfjarige leeftijd op trieste wijze om het leven kwam.

6. Oranje boven in Saudi-Arabië

Met dank aan WereldPod blijven we wekelijks op de hoogte van de Nederlanders in het buitenland, ook in Saudi-Arabië. Daar spelen Yousef El Jebli en Mohamed Rayhi namelijk samen. Dit weekend scoorde ze beiden voor Al-Batin FC.

‘De beelden die vanuit Saud-Arabië niet te verkrijgen zijn’

7. Keepertje…

In Nederland hebben we Jeroen Houwen, Tim Coremans en Xavier Mous, maar in het buitenland kunnen ze er ook wat van!

8. Heerlijk stuntje

Boreham Wood moest het in het afgelopen weekend tegen Bournemouth FC, dat een serieuze kandidaat is voor promotie naar de Premier League. Boreham Wood komt zelf uit in de National Conference, het vijfde niveau in Engeland. Je voelt de stunt waarschijnlijk al aankomen… Prachtig!

9. Een kunststuk

De supporters van Olympique Marseille wisten hun Vélodrome afgelopen weekend weer prachtig aan te kleden voor de wedstriijd tegen Angers SCO.

10. Omhalen!

Als slotstuk een heerlijke omhaal van Nederlander Joshua Zirkzee. Misschien heb je hem al gezien, maar hiervoor maken we even een uitzondering!