Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

07 februari 2022 - 20:30

Er viel dit weekend een hoop in het water, zo ook de topper PSV – Ajax, maar niet al het voetbal. De andere wedstrijden in de Eredivisie konden gelukkig wel doorgaan en ook in het buitenland werd er een lekker potje gevoetbald.

Om maar in het buitenland te beginnen. Wat blijkt? Vivianne Miedema kan meer dan alleen scoren. Dat wisten we natuurlijk al wel, maar deze heerlijke pass bevestigt het maar weer. Miedema bezorgde Stina Blackstenius haar eerste goal voor the Arsenal door een geweldige assist. Arsenal speelde dit weekend 1-1 gelijk tegen Manchester United.

FC Twente speelde vrijdag tegen het Rotterdamse Feyenoord. Feyenoord doet het goed dit seizoen, maar de Twentenaren bleken toch te sterk voor de Rotterdammers. Wie er scoorde? Dat zou je toch nu wel moeten weten… Fenna Kalma natuurlijk. Ook Renate Jansen wist het net weer te vinden, het tiende doelpunt van de aanvoerder!

Ze waren de warming-up al begonnen en de tv-ploegen stonden al klaar, maar helaas: het Eindhovense veld was niet bestemd tegen Corrie. Gelukkig hebben ze er ook een hoop lol aan beleefd. En zo hebben we in ieder geval nog een topper om naar uit te kijken.

Voordat we dit vrouwenvoetbalweekend alweer afsluiten: Alexia. Putellas. Graag gedaan.

FC Barcelona won gisteren, what’s new. De Catalanen wonnen met 7-0 van SD Eidbar in het Johan Cruyff Stadion. Nee, niet die in Amsterdam. Barça staat nu eerste met maar liefst 16 punten meer dan Real Sociedad, wie tweede staan. Zouden ze kampioen worden? Woensdag komen de nummer één en twee elkaar tegen.

Volgende week een Rotterdamse Derby: Feyenoord tegen Excelsior! En ook in Engeland twee derby’s, zowel in Manchester als in Londen.