Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

24 januari 2022 - 08:00

De kraker tussen Ajax en PSV, de magistrale treffer van Hakim Ziyech en het verrassende puntverlies van Real Madrid: we zagen het afgelopen weekend allemaal voorbijkomen. Toch gebeurde er afgelopen weekeinde ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit overzicht volgen tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

1. Kent u deze nog?

Het is januari, dus naast de wedstrijden vonden er dit weekend natuurlijk ook weer genoeg transfers plaats. Onder andere Jeroen Lumu vond een nieuwe club. De oud-speler van Willem II werd in zijn jongere jaren in verband gebracht met de Europese topclubs. Hij is vervolgens overal ter wereld terechtgekomen, behalve in de Europese top. Een nieuw hoofdstuk staat voor Lumu te beginnen bij AO Porou.

2. Van Bronckhorst blijft winnen

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn ijzersterke begin bij Rangers FC na de winterstop een vervolg gegeven. Ook na de korte pauze is (ruim) winnen geen probleem voor de mannen van Van Bronckhorst. Dit keer lukte het in de Schotse beker.

3. Portugese topper spannend tot de laatste snik

De topper tussen Sporting Clube de Portugal en SC Braga leek onbeslist te gaan eindigen, maar Jean-Baptiste Gorby had nog iets in petto en deed Os Leões zo heel veel pijn in de strijd om de titel met FC Porto en SL Benfica.

4. Ibiza zorgt voor een voetbalfeest

UD Ibiza liet afgelopen weekend geen spaan heel van Málaga CF. Laatstgenoemde kon in eigen huis niks inbrengen tegen het op papier pas in 2015 opgerichte Ibiza.

5. De Hamburgse derby

Klaar voor een blokje 2. Bundesliga? Ik hoop het wel! Eerst maar eens beginnen met de Hamburgse derby. HSV bleek met Ludovit Reis in de basis uiteindelijk net te sterk voor de koploper. Zo wordt de titelstrijd in op het tweede niveau van Duitsland spannender en spannender….

6. Schalke schiet uit de slof!

En daarom worden de verrichtingen van de andere topploegen des te interessanter. Te beginnen met FC Schalke 04, dat meteen maar even dik gebruik maakte van het puntverlies van de koploper!

7. Werder Bremen en Paderborn zorgen voor spektakel

Werder Bremen – Paderborn is verantwoordelijk voor de laatste Duitse stuiptrekking. De twee ploegen, die zich voorafgaand aan het duel beide binnen negen punten van de koploper bevonden, maakten er een waar spektakel van. De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind. In de 2. Bundesliga staan de beste negen ploegen na dit weekend op negen punten van elkaar!

8. Nog zo eentje!

De bovenstaande samenvatting gezien? Dat smaakte vast naar meer, dus bij deze nog zo’n potje met een heerlijke eindstand:

9. Turkse topper

Trabzonspor lijkt niet meer van de Turkse troon gestoten te kunnen worden. Het lukte dit weekend ook Galatasaray niet. In eigen huis liep Gala tegen een late en zeer pijnlijke tegentreffer aan die zorgde voor een verliespartij.

10. Gelukkig maar!

En dan tot slot: ook in Nederland komen de supporters weer terug, en dat is maar beter ook!