Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

24 januari 2022 - 13:42

Het is weer maandag, maar dat negeren we even. De mannen hadden dit weekend een topper en de vrouwen hadden er ook eentje: FC Twente – PSV. Net zoals bij de mannen, had PSV behoorlijk pech. Met name Sari van Veenendaal had haar dag niet. Daarover kan ze de hand schudden met Merel van Dongen. Later meer. Niet getreurd, er gebeurden ook een hoop leuke dingen!

PSV komt zo, eerst Feyenoord. De Rotterdammers hadden hun eerste wedstrijd van het jaar en ook meteen hun eerste overwinning van het jaar. Mede dankzij een heerlijke vrije trap van Romeé van de Lavoir. Kijk maar:

De Tukkers wonnen dit weekend dus van de Eindhovenaren. We waren na vorige week even bang dat ze het niet meer kon, maar het is Fenna Kalma. Tuurlijk kan ze het nog. Twee keer maar liefst. Sari van Veenendaal blunderde daarentegen een nieuwe week tegemoet… Zo viel het eerste goal van FC Twente doordat Van Veenendaal een terugspeelbal in haar handen nam. Ook de tweede goal van Kalma had ze kunnen voorkomen.

Zoals gezegd, Van Dongen had ook geen goed weekend. Verliezen is één ding, verliezen met 7-0 is een heel ander ding. En dan ook nog van je teamgenootje bij Oranje: Lieke Martens. FC Barcelona won met 7-0 van Atlético Madrid en won daarmee de Spaanse Supercup. Martens deelde de laatste twee genadeklappen uit.

Toch was het voor de Madrilenen ook een mooie dag. Atlético speelster Virginia Torrecilla mocht weer voetballen na er twee jaar uit te liggen door een hersentumor. Verliezen is vervelend, maar niet voetballen is nog erger. Fijn dat de nummer 14 van Atlético weer op de Spaanse velden te zien zal zijn.

In Manchester maakte de Amerikaan Tobin Heath een wel erg late gelijkmaker tegen Manchester City. Lucy Bronze was (gek genoeg) niet erg blij met het doelpunt van de Arsenal-aanvalster. Beetje dramatisch mag wel toch?

We sluiten af met een heerlijke volley van Reading FC-speelster Emma Harries:

Tot volgende week!