Tien dingen je dit voetbalweekend gemist hebt!

17 januari 2022 - 08:00

Het droomdebuut van Phillipe Coutinho bij Aston Villa, de wereldgoal van Kevin de Bruyne en Loïs Openda die weer toesloeg tegen Feyenoord: we zagen het dit weekend allemaal voorbij komen. Zo’n beetje in alle competities werd afgelopen weekeinde weer gevoetbald. Daarom gebeurde er ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je dit voetbalweekennd gemist hebt!

1. Hollandse connectie in Brugge

Zoals zo vaak had Club Brugge afgelopen weekend de Nederlandse enclave nodig om de tegenstander te verslaan. Good old Ruud Vormer bracht Bas Dost geweldig in stelling. Der Plattfuß-Bomber wist vervolgens met een lob af te ronden. Mede hierdoor won Alfred Schreuder zijn eerste wedstrijd als trainer van Club.

2. Snoeiharde tackle Peterson

Waar Kristoffer Peterson momenteel voetbalt? Fortuna Düsseldorf, al zal hij de komende weken niet in actie komen na deze spijkerharde tackle tegen Werder Bremen.

3. St. Juste doet het!

1.FSV Mainz 05 – VfL Bochum bleek geen wedstrijd voor de liefhebber. Toch werden de Nederlanders op hun wenken bediend door Jeremaiah St. Juste. De pijlsnelle verdediger was verantwoordelijk voor de enige treffer in de wedstrijd en kroonde zich zo tot matchwinner.

4. Van de straat

Het hoeft niet altijd om veldvoetbal te gaan als er ook dit soort beelden opduiken vanaf de straat!

5. Zo!

Van de straat gaan we toch weer naar het veld, het niveau blijft alleen wel bedenkelijk. Als dit een ‘bewussie’ is, dan kan deze speler echter wel een stapje hogerop.

6. Guga!

Gustavo Hamer is op de achtergrond stappen in de goede richting aan het zetten. De in Brazilië geboren middenvelder die de bijnaam ‘Guga’ draagt, is niet meer weg te denken uit de basiself van Coventry City FC. Afgelopen weekend was de Nederlander trefzeker na een poging van flinke afstand.

7. Minuut 97!

Luton Town FC zag het afgelopen zaterdag helemaal misgaan in duel met Bournemouth FC. De 2-0 voorsprong werd in de tweede helft weggegeven en een verlies dreigde. Totdat daar in de 97e minuut Kai Naismith opdook. De Schot had in de absolute slotfase alle rust, kapte zijn tegenstander uit, schoot en grootste ontlading volgde!

8. Profiteert Fulham?

Door het verlies van Bournemouth kon concurrent in de titelstrijd Fulham FC profiteren. Dat moet je The Whites, en vooral sterspeler Aleksandr Mitrovic, geen twee keer zeggen. De Serviër maakte een hattrick en tegenstander Bristol City FC werd met 6-2 van het veld geblazen.

9. Van jongs af aan!

Dit kan alleen voetbal teweeg brengen:

10. Een ouderwets toppertje!

Als afsluiter een topper tussen RSC Anderlecht en Standard Luik. Geen Nederlanders of rare blunders, maar gewoon een clash tussen twee (gevallen) grootmachten uit België.