Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

17 januari 2022 - 17:13

Ein-de-lijk. Eindelijk weer een goed gevuld voetbalweekend. Een blauwe maandag viel nog nooit zo erg mee. Er is genoeg om op terug te blikken en dat gaan we ook zeker doen. Dit is je wekelijkse hoogtepunt, dit is: het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten.

Dit weekend vier heerlijke potjes in eigen land. De grote spelers wisten zichzelf dit weekend wederom te bewijzen. Zowel Ajax en PSV, als FC Twente namen dit weekend namelijk drie punten mee naar huis. Om maar te beginnen met die eerste: het Amsterdamse Ajax won met 2-1 van ADO Den Haag. Het tweede doelpunt was er één zoals je die van Ajax gewend bent: lekker doortikken. Oranjeleeuwin Victoria Pelova scoort op die manier tegen haar oude cluppie.

FC Twente had wind mee dit weekend. De Tukkers wonnen met 1-4 van PEC Zwolle, onder andere door maar liefst twee eigen doelpunten van Moon Pondes en Moïsa van Koot. In de eerste vijf minuten van de wedstrijd vielen er drie goals van beide kanten, waarna de eindscore werd beslist door twee eigen doelpunten. Het kan gek lopen in Zwolle. Vier halen, twee betalen.

In het minder koude Spanje won Sevilla FC met 3-1 van Valencia CF. Het derde doelpunt werd er knap ingeschoten door niemand minder dan oud-Ajacied Antionette Payne. Van ver én geplaatst. In Spanje zijn ze trouwens ook blij dat het voetbal weer is begonnen, aan het commentaar te horen dan. “Cooooorneeeeeeeeeeeerrr!” Ja, dat betekent gewoon corner. Hij is gewoon heel blij met deze corner. Dat mag.

Dat was ‘m weer voor vandaag. Volgende week een echte kraker: FC Twente – PSV. Komt dat zien.