Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

10 januari 2022 - 08:00

De typische kopgoal van Luuk de Jong op aangeven van Dani Alves, de ruime overwinning van Real Madrid op Valencia en FC Bayern München dat verliest in eigen huis: we zagen het dit weekend allemaal voorbijkomen. De meeste competities ontwaakten afgelopen weekeinde uit hun winterslaap. Daarom gebeurde er weer veel op en naast de velden, ook genoeg wat de voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

1. Scorpion kick? Laat dat maar aan De Jong over!

Naast de kopgoal, zal ook de scorpion kick van Superluuk je niet ontgaan zijn. De poging van de oud-PSV’er trof helaas net geen doel, maar was nog altijd een stuk beter dan deze…

2. Musiala maakt stappen!

Jamal Musiala begon het jaar 2022 in een ander jasje, of eigenlijk een ander shirtje. Dat van zijn teamgenoot Corentin Tolisso, Musiala behield wel zijn eigen nummer. Een rare samenloop van omstandigheden, laten we het daar maar op houden.

3. Conceiçao junior!

Het pakt niet altijd goed uit als spelers hun vader als trainer hebben, maar in de familie Conceiçao loopt alles vooralsnog op rolletjes. Conceiçao junior werd afgelopen weekend door pa Conceiçao ingebracht en maakte in de 89e minuut de winnende goal tegen Estoril. Het leverde prachtige beelden op!

4. Anco on fire!

Anco Jansen is het jaar 2022 goed begonnen. Hij was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de overwinning van zijn PSM Makassar.

5. Classic FA Cup

Mooier dan nu zal het nooit gaan: op een kletsnat veld in Mansfield breekt Isaiah Jones in de 95e door voor Middlesbrough FC bij een 2-2 stand. En dat de bal er dan zo ingaat, is knullig. Maar stiekem verklaart stiekem ook gewoon waarom voetbal zo mooi is!

6. Veertig jaar, maar nog lang niet klaar

Toen de nood in de maand december aan de man kwam voor Southampton FC, besloten ze Willy Caballero een contract aan te bieden voor enkele weken. Caballero zat al maanden zonder club, maar een betere optie was er op dat moment niet. De samenwerking bevalt erg goed. The Saints hebben het contract van de veertig jarige(!) goalie namelijk tot het einde van het seizoen verlengd!

7. Invloed Tannane nu al zichtbaar in Turkije?

Oussama Tannane had zijn krabbel onder een contract nog amper gezet toen het alweer begon te lopen bij Göztepe SK. De voormalig smaakmaker van Vitesse zat weliswaar nog op de tribune, maar er werd opeens met 4-0 gewonnen. Het zijn uitslagen die voor de degradatiekandidaat ondenkbaar zijn in het huidige seizoen. Hoe dan ook; Tannane zal blij toegekeken hebben.

8. Het zit in de genen

De FA Cup was dit weekend weer goed voor mooie verhalen. Bij Stoke City FC debuteerde de kleinzoon van Ian Wright: D’Margio Wright-Phillips, de zoon van Shaun Wright-Phillips. Met het voetbal-DNA van D’Margio zit het in ieder geval wel goed!

9. Relax, take it easy

Het zal je niet ontgaan zijn: de Afrika Cup is dit weekend begonnen. Voor Sadio Mané’s Senegal begint het toernooi pas maandag en dus was er dit weekend tijd over om te ontspannen…

10. Dit is smullen!

Als afsluiter dan toch nog één keer een wedstrijd uit de FA Cup. En ik beloof je: van dit toetje krijg je géén spijt.