Vrijdag Voetbal Vooruitblik: Bayern München – Borussia Mönchengladbach

07 januari 2022 - 14:52

In een week waar we al aardig wat voetbal hebben gehad, krijgen we ook nog eens een lekkere vrijdagwedstrijd. Bayern München hervat de competitie tegen Mönchengladbach, dat dit seizoen erg teleurstelt en op de 14e plek staat in de Bundesliga. Wij kijken zoals gewoonlijk weer naar de 1X2, de Over / Under en naar een Goalscorer Bet.

Foto: Soccrates

1X2

Bayern is zoals verwacht zwaar favoriet voor deze wedstrijd. In haar laatste vijf wedstrijden wist Bayern vijf keer te winnen met een doelsaldo van negen doelpunten voor en nul tegen. De laatste keer dat de ploeg van Julian Nagelsmann verloor was op 19 november tegen Augsburg. Voor Gladbach is het tegenovergestelde waar. Uit de laatste vijf wedstrijden pakte de ploeg uit Noordrijn-Westfalen slechts twee punten en staat het nu nog maar twee punten boven de streep om veilig te zijn.

Een quotering van rond de 1.37 klinkt daarom aanlokkelijk, maar Bayern moet aardig wat spelers missen door de Africa Cup of Nations, corona en blessures (Neuer, Sane, Hernandez, Süle, Davies, Pavard, Sarr, Nianzou, Coman, Tolisso, Upamecano, Richards) en ook Choupo-Moting en Stanisic zijn nog geblesseerd. Wij geven dus het advies om deze week de 1X2 over te slaan. Zeker gezien de recente resultaten van Gladbach tegen Bayern.

Over / Under

Je zou denken dat de quotering voor de Over / Under daarom ook laag zou zijn, maar dat valt best mee, want 4 of meer doelpunten staat slechts op 1.76. Bayern heeft nog steeds de beschikking over Lewandowski, Müller en Gnabry en de wedstrijd eerder dit seizoen werd 5-0 voor Bayern. Toch denken we dat als je ooit een keer de under zou moeten spelen dat vandaag daar de dag voor is. Wij spelen in ieder geval Under 3.5 goals voor 2.06.

Goalscorer

Dit is een gevaarlijke bet op het moment gezien de corona gevallen bij Bayern. Hou dus het nieuws in de gaten en zet pas in als de opstellingen bekend zijn gemaakt. Gnabry op 2.14 en Müller op 2.30 zijn best interessant.

Wil je nou meer previews voor het weekend? Check dan de Keuken Kampioen Divisie Podcast van FC Betting. Hij staat hieronder, maar je kan ook de links checken voor op je favoriete podcast speler: