Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

03 januari 2022 - 08:00

De vermakelijke topper tussen Chelsea en Liverpool, de discutabele arbitrale beslissingen in de wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal en het kwakkelende Real Madrid: we zagen het afgelopen nieuwjaarsweekend allemaal voorbijkomen. Toch gebeurde er in het weekeinde ook genoeg wat de gemiddelde voetballiefhebber niet zag. In dit artikelen volgen tien dingen die je dit weekend gemist hebt!

1. Opgekropte frustaties

De Northampton-fans die op nieuwjaarsdag brak waren afgereist naar Swindon, hadden het zwaar. In het uitduel met Swindon Town kregen ze vijf tegentreffers te verwerken en dat werd deze fanatiekeling even te veel…

2. Prachtig!

Het gaat in het leven om de kleine dingen, dat maakt deze jonge Spurs-fan ons nog maar eens duidelijk.

3. Volendamse invloeden in Ally Pally

Dat het WK-darten bezig is, zal niemand ontgaan zijn. Wat deze Volendamse dartfans in het publiek op hun bordje hadden geschreven, heb je mogelijk niet gezien! Om het even te verduidelijken: voormalig toptalent Bilal Ould-Chikh zette recent een handtekening onder een contract bij FC Volendam.

4. Sfeertje in Frankrijk

Afgelopen zondag werden er meerdere wedstrijden afgewerkt in de Franse beker. Een daarvan was Jura Sud Lavans – AS Saint-Étienne. Hoewel de topfavoriet gemakkelijk met de overwinning aan de haal ging, beleefde de supporters van de thuisploeg een onvergetelijke middag.

5. Een aparte rode kaart

Over frustraties gesproken… José Copete kreeg rood en dat ging ongeveer zo:

6. Wat een ontknoping!

Het duel tussen Walsall FC en Newport County zat vol verrassingen en eindigde fenomenaal dankzij Conor Wilkinson!

7. De eerste voor Geubbels

De Nederlandse Fransman Willem Geubbels verkaste in de zomer van 2018 voor twintig miljoen naar AS Monaco, hij was toen zestien jaar oud. Inmiddels komt Geubbels op huurbasis uit voor FC Nantes. Het gaat nog niet zoals gehoopt, maar in de Coupe de France was hij wel voor het eerst trefzeker voor Les Canaris.

8. Brabantse invloeden in het Baskenland

Het gaat hard met Rob Kemps: eerst het Nederlandse festivalpubliek veroveren, dan De Slimste Mens winnen, vervolgens een succesprogramma maken Matthijs van Nieuwkerk en tenslotte gedraaid worden in de rust van de wedstrijd tussen Deportivo Alaves en Real Sociedad. Wat wil een mens nog meer?

9. Malawi wint bijzondere interland

Comoren – Malawi was de laatste interland van 2021 en werd ter voorbereiding op de Afrika Cup met 1-2 gewonnen door Malawi. De interland was de 1176ste van het jaar en dat is een record! Nog nooit werden er zoveel interlands afgewerkt in een jaar. Echt nog benieuwd naar de beelden? Hier zijn ze, vanaf de tribune:

10. Hattrick-meister Weimann

Andreas Weimann is on fire bij Bristol City. In zijn laatste drie wedstrijden vond de Oostenrijker maar liefst vijf keer het net. Tegen Millwall FC was het drie keer raak, vooral de eerste mocht er zijn!