Brobbey droomt van CL-winst met Ajax: ‘Niets is onmogelijk’

31 december 2021 - 15:33

De uitspraak: “Leipzig is geen Amsterdam”, zal niemand vreemd in de oren klinken. Toch is het veelzeggend over de periode van Brian Brobbey in de Bundesliga. De spits werd een gouden toekomst voorspeld bij Ajax, maar koos voor de talentenfabriek van Red Bull. Na een half jaar keert hij op huurbasis terug naar zijn voetbalthuis. Onvoldaan, maar zonder rancune.

“Het is niet goed uitgepakt in Leipzig, maar dat komt niet omdat de trainer en technisch directeur zijn vertrokken. Het is een fantastische club met fantastische mensen.” De doelpuntloze Duitse droom bleef beperkt tot 252 minuten in het shirt van RB Leipzig. Na zijn vertrek bij Ajax wezen veel vingers in de richting van zijn zaakwaarnemers José Fortes en Mino Raiola. “Onterecht”, volgens Brobbey.

“Ik heb die beslissing genomen en daar stond ik achter. Het is ook geen foute keuze geweest. Je leert van zulke dingen.” De overgang werd met veel scepsis bekeken in de hoofdstad. Zo ook door Marc Overmars. “Als je deze club verlaat, verlaat je de club van je mooiste jaren, zei hij. Het is een hele eerlijke man”, klinkt het respectvol.

Familie
Het negentienjarige powerhouse uit Amsterdam liet met zijn overstap naar Oost-Duitsland alles achter bij Ajax. “Ryan Gravenberch, Kenneth Taylor en de broertjes Timber zie ik als familie. Ik zag ze bijna elke dag. Na voetbal deden we leuke dingen.” Waar de topvoetballers van morgen bekend staan als Playstation-generatie legt de spits zelf liever een kaartje. “Meestal pesten we.”

De talenten kwamen als jochies allemaal tegelijk in de opleiding van Ajax terecht. Toch had dat voor Brobbey ook anders af kunnen lopen. “Iemand benaderde mijn broer destijds, die man heb ik uitgescholden. Uiteindelijk kwam een paar dagen later de officiële brief, gelukkig.” De hereniging met drie van de vier voetbalvrienden zorgt voor nieuwe dromen. “Als we alles winnen wat we kunnen winnen ben ik tevreden”, of daar ook de Champions League bijhoort? “Niets is onmogelijk”, aldus de aspirant Champions League-winnaar.