Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

27 december 2021 - 08:00

Kerst of niet; er werd ook dit weekend gewoon gevoetbald. Weliswaar niet in Nederland, maar toch waren er weer genoeg opvallende momentjes op de voetbalvelden over de hele wereld. In dit artikel volgen tien dingen die je in dit drukke kerstweekend gemist hebt!

  1. Wegwerpgebaartje in Turkije

Er stond in Turkije bijvoorbeeld gewoon een volledige speelronde op het programma. Op de Turkse velden werd een teamgenoot uitgekaffert. Maar als je het zelf niet beter kan, dan kan je dat wegwerpgebaar misschien maar beter achter wegen laten….

2. Een kerstgroet van de ultras

In dit rubriekje komt elke week wel een mooie sfeeractie voorbij, dit keer komen de ultras met een speciale kerstgroet!

3. Een Turkse topper

Niet in elk land werden wedstrijden afgewerkt, dus komen we al snel weer terug in Turkije. Hier stond tijdens kerst een topper op het programma tussen koploper Trabzonspor en achtervolger Basaksehir. Het duel viel te vergelijken met de oude toast die oma voor het kerstdiner opdiende: voorspelbaar en moeilijk doorheen te komen.

4. Lekker potje!

Voor een lekker potje gaan we daarom maar even naar Engeland. Daar werkte Huddersfield Town en Blackpool FC zondagmiddag een duel af. Het werd gewoon een lekker potje met veel ouderwets veel goals!

5. Spektakel in Azië!

Bij gebrek aan beter reizen we maar even af naar nieuw continent: Azië. Het blijkt geen slechte keuze, in het oosten werden afgelopen weekend namelijk interlands in de AFF Suzuki Cup afgewerkt. De return van de halve finale (heenwedstrijd eindigde in 1-1) groeide uit tot een waar spektakel met werkelijk alles erop en eraan!

6. Smoothhh

De andere halve finale ging tussen Vietnam en Thailand. Kijk even naar deze beweging van Chanathip Songkrasin:

7. Nieuw continent nummer twee!

Midden-Amerika pakken we ook maar even mee voor een sfeeractie uit de Hondurese competitie. De wedstrijd ging tussen Real España en CD Olimpia. De twee namen het tegen elkaar op in de return van de finale. CD Olimpia wist het in haar voordeel te beslissen.

8. Belgische koploper blijft steken tijdens schaakspel

Het kan niet vaak genoeg benoemd blijven worden dat promovendi Union St. Gilloise bovenaan staat in België. Afgelopen weekend kwam er alleen even zand in de motor. Na negentig minuten was er nog geen schot op doel gelost. Het pluspunt? Bart Nieuwkoop hield het met zijn ploeggenoten goed dicht en voorkwam daarmee een nederlaag tegen KAA Gent. Einstand: 0-0.

9. Een cadeautje van Mario

Op tweede kerstdag deelde Mario Balotelli een cadeautje uit aan de fans van Adana Demirspor. Poh, wat een goal!

10. Een toetje

Het woord ‘kerst’ is wellicht al wat te vaak gevallen, maar om er toch nog even op terug te komen: wat is kerst zonder een spelletje? Als toetje daarom de kerstquiz van Tussen de linies.