Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

20 december 2021 - 09:19

De teleurstellende klassieker, het gevecht tussen Liverpool en Tottenham Hotspur en de ontsnapping van FC Barcelona: we zagen het dit weekend allemaal voorbij komen. Toch gebeurde er in dit drukke voetbalweekend ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

  1. Het kan verkeren…

Artur Boruc, inmiddels 41, keept tegenwoordig bij Legia Warschau. Daar gaat het dit seizoen niet opperbest. Waar het in het Europa nog won van Leicester City, staat het in de Poolse competitie zeventiende. Boruc was er afgelopen weekend even helemaal klaar mee, er werd met 0-3 van Radomiak Radom.

2. Prachtige beelden uit Schotland!

Voor Celtic en Hibernian stond afgelopen weekend de finale van de Schotse League Cup op het programma. De beelden vanaf de tribunes zijn prachtig! Celtic won de finale overigens met 1-2.

3. Union blijft maar winnen, nu mede dankzij Nieuwkoop

Het is een sprookje: het seizoen na de promotie van Union St. Gillois. De promovendi is nog altijd de koploper van de Belgische competitie. Nu werd er gewonnen van Cercle Brugge. Bart Nieuwkoop maakte na 75 minuten de belangrijke 2-2.

4. Wat een affiche op het tweede niveau

HSV – FC Schalke 04. was in vervlogen tijden toch vaak een topper in de Bundesliga. Dit weekend werkte de twee een duel af op het tweede niveau. Het werd een spannend gevecht met een doelpuntenmaker die we nog kennen uit de Eredivisie.

5. Braziliaanse passie!

Dit is fantastisch, mooi en bovenal ECHT!

6. Weer een topper in Zwitserland

De confrontatie tussen FC Lugano en BSC Young Boys zorgde voor opnieuw een topper in de Zwitserse competitie. De club die Zwitserland in de Champions League vertegenwoordigt was in en tegen Lugano veel en veel sterker. Jordan Siebatcheu was de grote man met vier goals.

7. Megaoverwinning voor Benfica

Van de ene reuzeoverwinning naar de andere: Benfica – Maritimo eindigde afgelopen weekend in 7-1!

8. Van Bronckhorst blijft winnen

Giovanni van Bronckhorst lijkt helemaal op zijn plek bij Rangers FC. Afgelopen weekend won hij wederom, nu van Dundee United.

9. Nog één? Ja nog één!

Door naar het tweede topaffiche in de 2. Bundesliga: Hannover 96 tegen Werder Bremen. Ook in dit duel vielen er veel goals! De geweldige vrije trap krijg je er gratis bij!

10. Afsluiten met een finale

Tot slot de finale van de ARAB CUP waarin Algerije en Tunesië tegenover elkaar stonden. Alvast een voorproefje op de Afrika Cup, als die doorgaat tenminste…