Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

20 december 2021 - 14:52

De Klassieker bestond bij de mannen dit weekend honderd jaar. De vrouwen beginnen net, maar dat maakt de wedstrijd er niet minder leuk om. Amsterdammers hadden gisteren dubbel feest: zowel de mannen als de vrouwen wonnen met 2-0 van Feyenoord. Het ene team kreeg alleen wat meer hulp van de tegenstander dan het andere team. Dat was niet het enige dit vrouwenvoetbalweekend, er gebeurde genoeg!

Romée Leuchter scoorde maar liefst twee keer in de revanchewedstrijd van Ajax. Het tweede doelpunt was een heerlijk ingeschoten penalty die genomen mocht worden door een overtreding van Robine de Ridder (niet familie van, dan had ze niet bij Feyenoord gespeeld natuurlijk). Ajax gaat zo de winterstop in met 25 punten, waarmee ze bovenaan staan.

FC Twente was de lachende derde dit weekend. Terwijl Feyenoord en Ajax het maar moeilijk hadden met elkaar, won Twente met 1-9 van Excelsior Rotterdam. Excelsior’s Sabrine Ellouzi scoorde de 1-0 door een fout van Twente, maar die fout maakten de Tukkers lang en breed goed. En nee, het waren niet allemaal simpele intikkertjes. Het tweede doelpunt van de Tukkers was een prachtige vrije trap van Marisa Olislagers. Kayleigh van Dooren haalde flink uit en schoot de derde erg netjes binnen. En ook Fenna Kalma (wie anders) schoot een hattrick bij elkaar, onder andere door een fantastische aanname in de zestien.

PSV Vrouwen gaat de winterstop in met een mooie prestatie: thuis bleven ze ongeslagen. Dit weekend won de Eindhovens club met 2-1 van ADO Den Haag. Er hing geen geluk in de Zuid-Hollandse lucht: ADO miste een penalty en gaf de 2-0 weg door een slordig foutje in de verdediging. De tweede penalty ging er ook maar net in, Sari van Veenendaal zat er namelijk nog aan.

Slecht nieuws: de winterstop is begonnen. We moeten het even doen met kerstfilms en persconferenties de komende dagen. Gelukkig is er ook iets om naar uit te kijken: de loting voor de Champions League is namelijk bekend! Deze keer ging het gelukkig wél in één keer goed. De kwartfinales beloven veel goeds, met onder andere een clásico!

Fijne feestdagen en tot de volgende!