Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

13 december 2021 - 08:00

De stuntende AZ’ers, de belangrijke penalty van Cristiano Ronaldo en de volgende dreun voor FC Barcelona: we zagen het afgelopen voetbalweekend allemaal voorbijkomen. Toch gebeurde er ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je het afgelopen voetbalweekend gemist hebt!

  1. Oldham Athletic – Forest Green: 5-5!

Een verhaal van uiterste: op het vierde niveau van Engeland namen Oldham Athletic AFC (gedeeld laatste) en Forest Green Rovers FC (koploper) het tegen elkaar op. Hoewel we in de Eredivisie alleen maar resultaatvoetbal hebben gezien, was daar geen sprake van in Oldham. Bij het laatste fluitsignaal was de stand op het scorebord 5-5!

2. De eerste van Jean-Paul

Van het vierde niveau in Engeland gaan we naar de tweede afdeling. Daar was Jean-Paul van Hecke namelijk voor het eerst trefzeker bij Blackburn Rovers FC. Een lekker kopbal, dat is op zeker!

3. Wat een ontknoping!

De titel in de MLS stond zaterdagavond op het spel voor Portland Timbers en New York City FC. Wie hem pakt, geef ik nog even niet weg. Of het het waard is om de samenvatting af te kijken, is echter geen vraag!

4. Russische topper eindigt onbeslist

In Rusland stond afgelopen weekend een absolute topper op het programma. Dinamo Moskou – Zenit St. Petersburg was namelijk het duel tussen de nummers één (Zenit) en twee (Dinamo) van de competitie. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil in punten twee en dat is nog altijd het geval.

5. Wauw!

We maken weer eens de stap naar Polen, want de supporters daar kunnen er wat van! Van dit soort sfeeracties kan je geen genoeg krijgen, toch?

6. Monsterzege Boca Juniors

Van Polen gaan we naar Argentinië, waar Boca Juniors afgelopen weekend een monsterzege boekte op Central Córdoba. Na negentien minuten kwam die club met tien man te staan en toen was het hek van de dam. Onder andere Eduardo Salvio en Cristian Pavón zagen hun kans schoon. Het werd uiteindelijk 8-1!

7. Een waterfestijn

De tekst van The Fev zegt genoeg, de beelden zijn kostelijk!

8. Slotfasetje in België

De beelden zijn helaas niet meer terug te vinden, maar juist daarom moet het verhaal van de slotfase van Royal Antwerp FC – Standard Luik verteld worden. In de 85e minuut stond Antwerp met 2-1 voor, maar toen kwam Jackson Muleka opzetten. De invaller bereidde eerst de assist voor op de treffer van Mehdi Carcela (2-2) en zorgde twee minuten later zelf voor de 2-3. Als klap op de vuurpijl vielen er in de blessuretijd nog twee rode kaarten. Deze slotfase had alles!

9. Sunderland back on track?

Sunderland AFC had wederom een overwinning te pakken in het afgelopen weekend. Dit keer werd er aferekend met Plymouth Argyle FC. Sunderland bevindt zich dit seizoen in de top van de Sky Bet League 1. Het gat met de koploper is slechts twee punten. In die top is het ongekend spannend, de eerste negen bevinden zich op negen punten van elkaar!

10. Veijnovic zijn handelsmerk!

Hoewel de carrière van Marko Vejinovic niet helemaal gelopen is zoals men wellicht gedacht had, kan hij één ding nog altijd heeeel goed: