Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

13 december 2021 - 15:24

Het is 13 december en in de eredivisie was het ook de dertiende speelronde, voor de bijgelovigen onder ons: helaas, het is waar. Toepasselijk genoeg waren er dit weekend ook wat PECvogels (sorry, je mag nu wegklikken), zo verloor PEC Zwolle met 1-0 van Feyenoord. Gelukkig hadden we ook geluksvogels, zoals Lieke Martens. Maar heeft zij ooit een slecht weekend?

In Spanje werd El Clásico gespeeld, voor degenen die onder een steen verblijven: Real Madrid tegen FC Barcelona. De Catalanen doen het goed. Ze scoorden maar liefst 75 goals in hun afgelopen 13 wedstrijden. Het was dan ook niet verrassend dat Barça El Clásico won. De Madrilenen werden verslagen met 3-1, mede dankzij twee goals van Lieke Martens.

In Nederland hadden we een Zuid-Hollandse strijd. ADO Den Haag speelde tegen Excelsior Rotterdam, met in de hoofdrol: Jolina Amani. De aanvalster, die overkwam van Benfica, scoorde twee keer in een paar minuten tijd. Sowieso vielen er veel doelpunten. Iets te veel, vond de scheids, die keurde er dus maar eentje af. De trainer was daar iets minder blij mee.

In Engeland zijn ze meer van de “kwaliteit boven kwantiteit”-filosofie, zo bewees ook Georgia Stanway. Manchester City speelde uit tegen Birmingham City en won daar met 2-3. “Stanway with an effort”, zoals de commentator het zei. Nou, en wat voor één.

Tenslotte: Sam Kerr. Mocht ze voetballen toch niks vinden, kan ze altijd nog steward worden. Dan krijgt ze er in ieder geval geen geel voor.

En een echte icoon verdient een kunstwerk:

Volgende week hebben we onze eigen klassieker: zondag ontvangt Ajax het Rotterdamse Feyenoord in eigen huis. Fijne week!