Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

06 december 2021 - 09:47

De ruime overwinningen van Feyenoord en PSV, een verliezend Barça onder Xavi’s leiding en de ontsnapping van Liverpool: we zagen het afgelopen weekend allemaal voorbijkomen. Toch gebeurde er ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. Daarom volgen in dit artikel tien dingen die je het afgelopen voetbalweekend gemist hebt!

  1. The Special one, maar dan nog iets specialer

Een bewogen Sinterklaasweekend begon direct met een cadeautje. Aanschouw: The Special one in Oezbeekse klederdracht.

2. Russische asielhonden

Veel bewogen was het weekend echt wel, van Mourinho in Oezbeekse klederdracht gaan we namelijk naar de spelers van Zenit met asielhonden in hun handen voorafgaand aan de wedstrijd. Ze vonden het leuk zo te zien!

3. De Timo-show

FC Union Berlin, dat kan er niks van, zullen veel Feyenoorders gedacht hebben. Het feit is dat de Europese tegenstander van de Rotterdammers zesde in de Bundesliga staat. Afgelopen vrijdag troffen ze RB Leipzig. Een oud-PSV’er was in deze wedstrijd de grote man. Timo Baumgartl was bij de twee de Berlijnse goals, die goed waren voor een 2-1 overwinning en het ontslag van Jesse March, betrokken.

4. Championship-topper

Afgelopen weekend eindigde de Championship-topper onbeslist. Fulham FC en AFC Bournemouth brachten elkaar niet van elkaars voetstuk. Het hoogtepunt van de wedstrijd: de razendsnelle goal na rust van oud-Vitesse spits Dominic Solanke.

v

5. ‘De extra tijd bedraagt elf minuten’

Opstootjes en bizarre slotfases in Zuid-Amerika, u kent het hele verhaaltje waarschijnlijk wel. Maar na dertien extra minuten, twee goals en vier rode kaarten hebben de laatste minuten van de wedstrijden tussen de nummers één en twee in Paraguay de top tien van dit weekend toch echt gehaald!

6. Respect!

Maak kennis met de Marrokkaanse club Raja Casablanca, en dan vooral hun supporters.

6. Tillykke, John-Dahl!

Het Malmö FF van John-Dahl Tomasson is afgelopen weekend al kampioen geworden. Het werd nog even spannend op de slotdag van de competitie, maar een 0-0 gelijkspel was uiteindelijk genoeg voor een titel en de daarbij komende pitch invasion!

7. Kraker in de 2. Bundesliga

Ik had graag de wedstrijd St. Pauli – FC Schalke 04 bezocht, maar het bleek stijf uitverkocht. De fanatieke aanhang van de club uit Hamburg kreeg wat ze wilde. De koploper van de 2. Bundesliga won namelijk in eigen huis van Schalke en blijft daarom op koers voor promotie. St. Pauli naar de Bundesliga? Het zou een sprookje zijn!

8. Aiii…

Het exacte niveau van deze twee teams is niet bekend, maar het feit dat er camera’s bij de wedstrijd aanwezig waren, mag toch aangeven dat het behoorlijk is. Aan deze eigen goal was dat dan weer niet af te zien….

9. Basje Dost!

Het gaat dit seizoen op en af bij Bas Dost. Veel basisplaatsen krijgt hij niet, maar als hij speelt wil Der platfussbomber er nog weleens eentje in leggen! Afgelopen weekend deed hij dat twee keer tegen RFC Seraing.

10. Nederlandse connectie op tweede niveau Turkije

U kent ze hoogwaarschijnlijk nog wel: Brahim Darri en Ismaïl Aissati. Tegenwoordig spelen ze samen op het tweede niveau van Turkije bij Denizlispor. Afgelopen weekend was Darri op aangeven van Aissati prachtig trefzeker. We haken in na iets minder dan een uur spelen en pakken zo ook nog een doelpuntje van Tim Matavz mee, die voor tegenstander Bursaspor uitkomt.