Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

06 december 2021 - 16:43

Op vele verlanglijstjes stonden dit weekend drie punten, zo ook op de lijstjes van onze redactie. Voor sommigen (lees: ik) werden hun wensen vervuld, voor anderen niet (lees: Bruce Til). Ook in de Eredivisie was dit het geval. Maar ondankbaar waren ze niet, zo was ADO Den Haag hartstikke blij met een puntje. Gelijk hebben ze.

Je hebt wedstrijden die open liggen en je hebt wedstrijden die ópen liggen. Het regende doelpunten in Twente: 4-4. ADO’s Liz Rijsbergen wist in de 89e minuut nog de gelijkmaker te maken. De tweede goal werd veroorzaakt door een foutje van keeper Daphne Van Domselaar, waar Rijsbergen gretig gebruik van maakte. De gelijkmaker werd mede mogelijk gemaakt door een fantastische voorzet van Kirsten van de Westeringh.

Ook de knaller PSV-Feyenoord bleef spannend, Feyenoord liet zich niet makkelijk wegzetten. PSV wist uiteindelijk met 1-0 te winnen door een goal van Maruschka Waldus. Er werd flink wat gemist bij PSV, maar zoals de commentator het zo aardig verwoordde, “van zo’n afstand, kun je bijna niet missen.” Toch gefeliciteerd hoor, Waldus. In de slotfase hadden de Rotterdammers nog wat aardige aanvallen en doelpogingen, maar het mocht niet baten, PSV won dit weekend de topper. Zoals de Rotterdammers het zouden zeggen: Je kent een hoop stront paars verven, maar ‘t blijft een hoop stront.

Ook Excelsior-Heerenveen eindigde in een gelijkspel. Voor de liefhebber van chipjes (nee, niet de eetbare, vreetzak), hierbij een laat Sinterklaascadeautje van Sabrine Ellouzi:

Oke vooruit, ter ere van Chelsea, die alweer de FA Cup won, nog een chipje van Sam Kerr:

Kort samengevat: de Gunners deden het erg slecht en Chelsea niet. London is blue. Leuk voor Aniek Nouwen, minder leuk voor Vivianne Miedema.

Dan nog even naar Duitsland, daar hadden drie Nederlanders namelijk een heerlijk weekend. VFL Wolfsburg won met 5-0 van Carl Zeiss Jena door een assist van Lynn Wilms, een goaltje van Jill Roord, en een (eerste!) goaltje van Joëlle Smits. Oja, Shanice van de Sanden was er ook.