Tien dingen die je het afgelopen weekend gemist hebt!

29 november 2021 - 08:00

De nipte overwinning van Ajax, de Nederlandse de doelpunten bij Xavi’s Barça en de bizarre schwalbe van oude bekende Deyverson: we zagen het dit weekend allemaal voorbij komen. Toch gebeurde er ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

  1. Masterclass Rijkhoff

Julian Rijkhoff maakte nog niet zo lang geleden een veelbesproken overstap naar Borussia Dortmund. Kritiek of niet, scoren doet Rijkhoff ook in het geel van Die Borussen nog altijd. Afgelopen weekend trof de jongeling het net maar liefst vijf keer (!) tegen Fortuna Düsseldorf onder 19.

2. Koplopers kunnen ook missen…

Trabzonspor is dit seizoen de verrassing in de Turkse competitie. Na veertien speelrondes is de voorsprong opgelopen tot tien punten, toch verloopt echt nog niet alles helemaal soepel……

3. De sporen van Wim Kieft en Mario Been terug in de Serie A?

Zaterdag stond er een topper op het programma in de Serie B. Het verassend goed presterende AC Pisa nam het op tegen titelkandidaat Brescia Calcio. Zoals wel vaker dit seizoen stegen de spelers van i Rossocrociati boven zichzelf uit. Er werd zo gewonnen van de concurrent in de bovenste regionen. De oude club van onder meer Wim Kieft en Mario Been is nu de koploper in de Serie B, een terugkeer naar het hoogste niveau lonkt!

4. Sfeer op het derde niveau van Polen!

Waar het voetbal op het derde niveau van Polen hoogstwaarschijnlijk niet om aan te zien is, hadden de supporters van Ruch Chorzow afgelopen weekend een oogstrelende sfeeractie in petto!

5. Oude bekende stoot Bournemouth FC van virtuele troon

Nadat AFC Bournemouth lang de koploper was in de Engelse Championship, kwam er de laatste weken zand in de motor van het elftal van Scott Parker dat de lijst voor aanvang van dit weekend niet meer aanvoerde. Door een gelijkspel van concurrent Fulham FC kregen The Cherries de kans om de koppositie terug te pakken. Om dit te bewerkstelligen moest er van Coventry City gewonnen worden. Lang leek dit te gaan lukken, maar in de 95e minuut gooide oud-NEC’er Todd Kane roet in het Zuid-Engelse eten.

6. Zwitserse topper brengt Young Boys in de problemen

Hoewel BSC Young Boys afgelopen dinsdag nog hoge ogen gooide in de Champions League, gaat het in de competitie niet zoals gewenst. De ploeg uit Bern nam het in het afgelopen weekend op tegen de koploper: FC Zürich. De topper draaide voor Young Boys uit op een fiasco, de lijstaanvoerder was de ploeg van David Wagner te machtig. In Zürich eindigde het duel in 1-0, waardoor YB nu vierde staat in de Raiffeisen Super League.

7. Duizenden Indonesiërs genieten van Anco Jansen

Anco Jansen was afgelopen weekend weer eens trefzeker voor PSM Makassar. Na een door Jansen zelf verdiende penalty, vond de Zwollenaar na een aanraking van de doelman het net. Wat na afloop opvalt is de gigantische adoratie voor de club waar de paradijsvogel terecht is gekomen. Een dag later hebben al ruim een half miljoen fans de samenvatting van het duel met Persipura Jayapura teruggeken! Allen zagen zij dus de goal van de oud-speler van FC Emmen.

8. Zegereeks Belgische koploper Union ten einde

Union Sint-Gillis is dit seizoen dé verrassing van België. De promovendi die oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop in de gelederen heeft, is na zestien speelrondes de koploper in de competitie van onze zuiderburen. De laatste vijf wedstrijden gingen dan ook gewonnen voor Nieuwkoop en co. De zegereeks kwam afgelopen weekend echter wel ten einde. Er werd verloren van OH Leuven, dat zich in de onderste regionen van de competitie bevindt. Het duel eindigde in 1-3 door deze treffer van Xavier Mercier.

9. Luca Moro; remember the name

De naam Luca Moro zal niet veel Nederlanders wat zeggen, toch timmert Moro serieus aan de weg in de Serie C. Bij Catania Calcio staat de 20-jarige Italiaan op zestien goals en vier assists, terwijl hij pas dertien wedstrijden speelde! Zaterdag was de jeugdinternational twee keer trefzeker tegen Potenza Calcio.

10. Hommeles bij Bayern

Tijdens een ledenvergadering bij Bayern München sloeg de vlam in de pan. De leden verzochten de voorzitter om het contract met Qatar Airways niet te verlengen, maar de voorzitter gaf geen krimp. Het leverde opzienbarende beelden op…