Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

22 november 2021 - 08:00

Het ontslag van Ole Gunnar Solksjær, de eerste competitiegoal van Lionel Messi en de makkelijke zondag van Feyenoord en Ajax: we zagen het afgelopen weekend allemaal voorbij komen. Toch gebeurde er afgelopen weekeinde ook genoeg wat de gemiddelde voetballiefhebber niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

  1. Opdat we ze niet vergeten

Dat we in ons eigen land tegen de lege bakken en rellende ‘supporters’ aan zitten te kijken, betekent niet dat de goede kant van de supporters niet meer getoond wordt in de wereld. Bij Celtic FC was het afgelopen weekend volle bak en dat leverde mooie beelden op!

2. Reis levert bijdrage aan ruime zege HSV

Hoewel zijn avontuur bij FC Barcelona niet is uitgelopen op een sportief succes, heeft het er indirect wel voor gezorgd dat Ludovit Reis nu een gewaardeerde kracht is bij HSV. Die club zette hij afgelopen weekend op voorsprong tegen SSV Jahn Regensburg. De treffer maakte behoorlijk wat los bij de Duitse supporters!

3. Zweden + Van der Hurk = Goals

Over scorende Nederlanders gesproken; Anthony van der Hurk is helemaal op zijn plek in Zweden. Op het tweede niveau doet hij met Helsingborg IF mee om de bovenste plaatsen. Op het hoogste niveau was Van der Hurk afgelopen seizoen al goed voor elf goals, terwijl hij er een niveautje lager al een stuk meer in heeft liggen. Afgelopen weekend tekende de Curaçaoënaar voor zijn vijftiende treffer van het seizoen! De Zweedse commentatoren hebben dus al even kunnen oefenen op zijn naam, maar dat maakt de uitspraak niet minder komisch :).

4. Benfica, wakker worden!

In de vierde ronde van de Taça de Portugal, de beker van Portugal, nam Benfica het in eigen huis op tegen FC Paços de Ferreira. In dit duel leek de Portugese grootmacht maar niet wakker te worden. Het was dan ook niet gek dat de ploeg van Jorge Jesus na 52 minuten op achterstand kwam. Een werkelijk schitterende vrije trap van Alejandro Grimaldo leidde echter een verwoestende slotfase in waarin Benfica alsnog over Os Castores wist heen te walsen.

5. De opponenten van Feyenoord en AZ in een rechtstreeks duel

Het is deze week weer tijd voor Europees voetbal. Feyenoord en AZ nemen het in de Conference League op tegen Slavia Praag en FK Jablonec. Precies die twee Tsjechische ploegen stonden afgelopen weekend tegenover elkaar in de competitie. Zullen Frank Arnesen en Max Huiberts samen gekeken hebben?

6. Ciro is van alle markten thuis!

Lazio Roma moest het zaterdagavond stellen zonder Ciro Immobile, die ontbrak wegens een blessure. De Romeinen verloren met 2-0 van Juventus en zagen diezelfde Immobile de volgende dag een lokaal benefietduel fluiten. Een aparte samenkomst van omstandigheden, laten we het daarop houden.

7. Next level tijdrekken

Deze verzorgers zagen in dat hun ploeg, Club Sportivo Luqueño, het nog wel eens lastig zou kunnen gaan krijgen en besloten daarom wel heel opvallend en onhandig tijd te gaan rekken. Ironisch genoeg viel de gelijkmaker alsnog in de blessuretijd.

8. Panna, frustratie en rood!

Benito Raman was zijn frustraties zondagmiddag alles behalve de baas nadat tegenstander Faïz Selemani hem een panna gaf en vervolgens ‘wat lachte’. Raman besloot Selemani een kopstoot te geven en kreeg daar een rode kaart voor.

9. Rooney’s mannen stunten naar nul punten

Wayne Rooney verkeert in zwaar weer met Derby County FC. Door financiële problemen werden er eerder dit seizoen al 21 punten afgetrokken van het totaal. Rooney en zijn mannen begonnen aan speelronde 18 met een puntentotaal van -3, de tegenstander was koploper AFC Bournemouth en je voelt hem al aankomen….

10. Wat een apotheose!

Het duurt altijd allemaal erg lang met de VAR, maar aan de andere kant zorgt het ook voor immense spanning. Tijdens Werder Bremen – FC Schalke 04 werd scheidsrechter Manuel Gräfe in de blessuretijd naar de kant geroepen bij een stand van 0-1. Na lang kijken besloot Gräfe een penalty te geven aan Die Grün-Weißen. Zo mocht Niclas Füllkrug in de 99e (!) minuut aan gaan leggen van de stip, de Duitser bleef ondanks alle heisa ijskoud.