Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

22 november 2021 - 13:14

Ga er maar weer voor zitten: het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten! Met deze keer: een prachtig doelpuntje van Victoria Pelova, een heerlijke aanval van FC Twente en een nog lekkerdere celebration van Chelsea’s Sam Kerr. Klaar voor?

Zoals beloofd: het doelpunt van Pelova. De middenvelder van Ajax en de Oranjeleeuwinnen had gisteren een prima dag. Ze won 2-0 van Excelsior met Ajax op een opvallende positie. Pelova stond gisteren linksvoor, een positie die tegen PSV ook al beviel. Met betrekking tot de Oranjeleeuwinnen geen slecht idee, want ze schijnt daar nogal wat concurrentie te hebben op het middenveld.


FC Twente had al helemaal een goed weekend. Zij wonnen met 5-1 van VV Alkmaar. Aanvoerder Renate Jansen prikte de laatste erin, na een sterke aanval van haar ploeg. Op zijn zachts gezegd, de verdediging van VV Alkmaar had een iets minder goed weekend.


En dan de celebration, wie anders dan Sam Kerr. Ze deed het al eerder, maar ook dit weekend mochten we ervan genieten. Dit is FC Afkicken, niet FC Turnen, dus hoe het heet moet je zelf even opzoeken. Sam Kerr maakte gisteren een hattrick tegen Birmingham City, waarna Chelsea met 5-0 won. Daar was de aanvalster natuurlijk redelijk tevreden mee.


Oja, nog een cadeautje om dit weekend goed af te sluiten: Sevilla FC – FC Barcelona. Barça won met 1-10 van de Zuidenaren. Over een goed weekend gesproken. Eigenlijk hadden alle Barcelona-speelsters een goed weekend, zelfs Lieke Martens (of is het nu Lieke van Leer?) en zij speelde geen eens. Kan je nagaan. Jenni Hermosos scoorde maar liefst vier doelpunten en ook keeper Cata Coll had nog een goede redding. Kijk maar:

Fijne maandag!