Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

15 november 2021 - 08:00

De blamage van het Nederlands elftal, de discussie over het wel of niet stilleggen van de Nederlandse competities en de stuntende Serviërs: we zagen het afgelopen weekend allemaal voorbij komen. Toch gebeurde er afgelopen weekend ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je afgelopen weekend gemist hebt!

  1. Classic Slutskiy

Weer of geen weer, interlandvoetbal of niet; Leonid Slutskiy blijft in zijn hum!

2. Lekker keep!

Tijdrekken is bij een 1-0 voorsprong op zich geen slecht idee, maar je kan het ook te ver doorvoeren!

3. Amateurteam stijgt naar grote hoogte

Op de amateurvelden wordt tijdens de interlandbreak natuurlijk gewoon gevoetbald. En daar mogen we blij mee zijn!

4. Het eeuwige keepersdilemma

Het blijft een dilemma voor iedere doelman: je krijgt een terugspeelbal en je weet dat de bal erin gaat als je niet ingrijpt, maar wanneer je ingrijpt ligt er een rode kaart op de loer. De keeper van Marokko lijkt de kwestie te hebben uitgespeeld. Hij stopte een terugspeelbal met zijn handen, kreeg geen rood en voorkwam een tegengoal.

5. Chili vecht zich terug!

Slechts een paar maanden geleden leek Chili zo goed als kansloos voor kwalificatie voor het WK. Na twee zeges in de vorige interlandperiode, werd ook de eerste van deze break weer gewonnen. Daarom zijn de Chileense vechters weer helemaal in de race voor de kwalificatie. Door een goal van Alexis Sanchez won Chili afgelopen vrijdag van Paraguay, waardoor de vierde plaats in de kwalificatiepoule nu een feit is.

6. Wacht, wat?

Vietnam nam het eerder deze interlandperiode op tegen Japan. De Japanner die de taak op zich had gekregen om Nguyen af te dekken, had een zware dag…

7. Geel?

We hadden het al even over Chileense vechters, deze mag daar toch zeker tussen? Het heeft hem geel gekost, dat dan weer wel.

8. Ouch!

Guillermo Ochoa is een keepende legende, maar werd deze week wel even keihard teruggepakt door Christian Pulisic…

8. No pyro no party!

In interlandperiodes krijgen de clubs in de lagere divisies vaak wat meer aandacht. Daar maakte de supporters 1. FC Magdeburg afgelopen weekend maar even gebruik van!

9. Om emotioneel van te worden!

Beppe Fella scoorde zondagmiddag voor SSD Palermo, wat er na zijn goal gebeurde was echter iets belangrijker!

10. Pffff!

Canada – Costa Rica was slechts goed voor één goal, dus dan ga je klaarblijkelijk andere dingen doen om je te vermaken. Let wel: de Canadese stewards houden niet in :).