Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

15 november 2021 - 18:50

Dit was het weekend dat Max Verstappen net niet won, Oranje nét niet won en Portugal ook nét niet won. In de Eredivisie die wel doorging, bleef het ook spannend. Heel spannend zelfs. FC Twente won in de blessuretijd met tien man van Ajax Vrouwen nét wel. Als je negentig minuten hebt, zou ik gewoon de hele wedstrijd terugkijken. Maar tijd is geld en de hele wedstrijd is net gespoilerd, dus voor het gemak hierbij de highlights:

Fenna Kalma draagt wederom haar steentje bij aan een overwinning voor landskampioen FC Twente. Ze houdt het overzicht, vindt de ruimte en levert een op maat gemaakte assist waaruit Kayleigh van Dooren de winnende kan scoren. Grote kans dat er flink wat Ajax speelsters wakker lagen vannacht door al die gemiste kansen. Dit weekend was er nog een bijzondere overwinning: de eerste van Excelsior! Of ze daar trots op moeten zijn is een tweede, maar wie het kleine niet eert…

PEC Zwolle’s Tess van Bentem maakt de eerste goal, al vallend schiet ze de bal in de verre hoek. Maar Excelsior komt terug. Hun eerste goal is een schoolvoorbeeld van hoe je bij een corner vooral niet moet verdedigen. En hun tweede goal eigenlijk ook.


Mooie goals waren het niet van Excelsior, maar de bal is rond en als je scoort, dan scoor je. Ook in Spanje werd er weer gescoord. Door Lieke Martens natuurlijk, what’s new. Maar ook door Aitana Bonmatí. En dat was wel een mooi doelpunt.


In Frankrijk was er een kraker: de nummer één tegen de nummer twee. Olympique Lyonnais tegen Paris Saint-Germain. Dan verwacht je natuurlijk een spannende 2-1. Niets is minder waar: Lyon won met 6-1 van PSG. PSG speelde vanaf de 26e minuut met tien man, maar ook daarvoor stond Lyon al voor met 2-0. Mede dankzij Daniëlle van de Donk die de 2-0 maakte.


Zo’n goal had ze alvast geoefend bij Oranje: