Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

08 november 2021 - 08:00

De 92ste minuut van Cyriel Dessers, de stunt van West Ham en de glorietactiek van Kees van Wonderen: we zagen het dit weekend allemaal voorbij komen. Toch gebeurde er dit weekend ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

  1. Wondergoal Vermeij: “Was für ein tor!”

Vincent Vermeij verdient zijn brood tegenwoordig bij het tweede elftal van Freiburg en blijft daar scoren. Afgelopen weekend deed hij dit op een wel heel bijzondere manier. We schakelen in bij een stand van 1-1 in minuut 87.

2. Cruijffiaanse tafferelen op Braziliaans trapveldje

Op de Braziliaanse trapveldjes worden nog altijd geweldige voetballers geboren. Afgelopen weekend werd er een nieuwe variant van een vrije trap geboren, deze deed stiekem denken aan de iconische penalty van Johan Cruijff en Jesper Olsen.

3. ‘Everbody was kung fu fighting

Omhalen kunnen af en toe zorgen voor gevaarlijke situaties zorgen, maar dit is dan weer van een ander uiterste.

4. Falcao doet zijn plicht en vertrekt 🙂

Radamel Falcao nam het met zijn Rayo Vallecano op tegen Real Madrid. El Tigre werd na 69 minuten ingebracht bij een 2-0 stand en had niet lang nodig om te scoren; het duurde slechts 7 minuutjes voordat de bal in het netje lag. In minuut 81 was het echter alweer gedaan voor de Colombiaanse spits.

5. Big John, maar dan Verhoek

Scoren doet ook John Verhoek nog altijd. Verhoek verkeert dit seizoen in topvorm en staat al op acht treffers. Afgelopen weekend maakte de gelouterde schutter er twee, in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen SSV Jahn Regensburg!

6. Sfeer = in orde!

Bij Legia Warschau zat de sfeer er afgelopen weekend goed in! En laten we eerlijk zijn; als alles binnen de perken blijft, zijn dit prachtige plaatjes.

7. De eerste van Kerk

In de derby van Moskou maakte Gyrano Kerk afgelopen weekend zijn eerste voor Lokomotiv. Let ook even op de heerlijke pass die het doelpunt inleidt!

8. Rood kaartje? Doe er maar drie!

De sfeer in de spelersgroep van AC Pisa was zondag waarschijnlijk niet helemaal lekker. In duel met AS Citadella kregen drie selectiespelers een rode kaart. Idrissa Touré (oud-Vitesse) was een van de heetgebakerden Pisani’s.

9. Boem-Bacuna!

Juninho Bacuna maakte afgelopen ook zijn eerste voor zijn nieuwe club. In het Iborox Stadium zorgt dat dan voor gepaste ontlading.

10. Engels voetbal op z’n best!

Over ontlading gesproken: de hele tweede helft met tien man staan door een rode kaart van Nederlander Ian Maatsen en dan een 2-1 achterstand omdraaien door een goal in de 92ste minuut. De goal kwam van Cyrie; De.., of nee Matthew Godden!