Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

08 november 2021 - 18:18

Dit weekend stonden er een paar heerlijke wedstrijden op het programma: de nummer één tegen de nummer twee en Ajax-PSV. Waar Feyenoord en FC Twente de puntjes gemoedelijk verdeelden, werd Ajax-PSV een echte strijd. Er viel een rode kaart, verschillende gele kaarten en maar liefst zes doelpunten! Feyenoord-Twente eindigde in een 0-0. Ajax staat nu bovenaan de ranglijst met Feyenoord en Twente daar vlak achter. Voorlopig is het kampioenschap nog niet gereserveerd.

Veel naast geschoten dus, bij Feyenoord-Twente. Cyriel Dessers kan een prima balletje missen, Pia Rijsdijk kan er ook wat van. Bij Ajax-PSV gebeurde nét iets meer. In het voordeel van Ajax. Zoals gezegd door de stagiaire van PSV, mocht je PSV-fan zijn: “Just skip this one too.” In minder dan een halfuurtje stond het al 3-0 voor de Amsterdammers. In de zestigste minuut pakt Anika Rodriguez rood, waar ze zelf nog het meest verbaasd over lijkt te zijn. Al is de reactie van ene Cora ook erg vermakelijk (minuut 3:05, graag gedaan). Gelukkig legt de vrouw naast haar het even uit: “Twee keer geel is rood!”

In de hoofdstad van ons land was het dus feest (voor de vrouwen dan), maar ook in de hoofdstad van Engeland was het feest. Arsenal blijft ongeslagen in de FAWSL. Na al een hattrick te hebben gemaakt in minder dan een kwartier tijd voor Engeland, was Beth Mead gisteren ook weer in topvorm. De aanvalster heeft na Arsenal- West Ham United nog een assist en doelpunt op haar naam staan. In de afgelopen 17 wedstrijden scoorde ze tien keer en gaf ze vijftien assists. Overigens scoorde Kim Little ook twee heerlijke goals in deze wedstrijd, kijk maar:

Maar eigenlijk was dit verhaal gewoon een bruggetje om dit trainingsfilmpje van Mead even te delen:

Fijne week!