Hoekie_B: Het zwarte gat

07 november 2021 - 11:58

Vanaf het moment dat je debuteert in het eerste elftal van je profclub kom je in een andere wereld terecht. Een wereld waar het maar om één ding draait: de eerstvolgende wedstrijd winnen. Daar moet alles voor opzij worden gezet. Je eetpatroon, je familiebezoek en hoe laat je met je vrouw mag neuken. De club bepaalt alles, heel je levensloop.

Alle escapades worden uitgebannen, anders volgen er zware boetes of zelfs ontslag. Aan de andere kant doet de club ook veel voor jou om ervoor te zorgen dat jij je kunt focussen op die eerstvolgende wedstrijd. Je kleding ligt netjes gewassen en opgevouwen klaar, ze maken tussen de middag de perfecte maaltijd klaar met precies genoeg calorieën en als je gepoept hebt moet je op een belletje drukken en dan komen ze je reet afvegen, omdat jij op zondag met die arm nog een bal moet ingooien. De hele wereld ligt aan je voeten. Je hebt het lekkerste wijf uitgekozen dat je kon vinden en overal kennen ze jou, iedereen kijkt tegen je op.

En dan ben je 35 en stop je met voetballen. Opeens niks meer. Je moet helemaal niks en mag zelf bepalen wat je gaat doen. Dat kunnen veel voetballers niet, die zijn een schema gewend waar ze zich moeten melden op een bepaalde tijd. Die zitten thuis op hun toilet van 10 bij 12 meter uit te vinden hoe dat nou precies werkt met dat wc papier. Dan moet je sterk zijn om daar bovenop te komen. Inmiddels zijn de meesten wel van hun vrouw af omdat dat mens toch alleen maar een mooi gezicht en opgepompte tieten had en de hele dag ernaast zitten bleek een hel, want er komt geen zinnig woord uit. Er zijn ex-profs die het niet los kunnen laten, die gaan meteen door. Als assistent bij de JO15-2 om aan het vak te ruiken of, nog populairder, spitsentrainer. Dan loop je vrij op het trainingsveld rond en zeg je tegen de huidige spits dat hij beter langs rechts weg kan draaien en dat hij zich niet druk moet maken als hij drie wedstrijden niet scoort. En dan ga je naar huis en ben je toch belangrijk geweest.

Er zijn ook ex-profs die meteen een maatschappelijk carrière op gaan pakken met hun eerder behaalde LOI-cursus bedrijfsmanagement. BORING. Geef mij maar de categorie Wesley Sneijder en Dirk Kuyt. Gewoon lekker blijven teren op je roem en het vrijgezellenleventje inhalen en af en toe in een studio gaan vertellen dat andere spelers er niks van kunnen. Sneijder pakte het als beste op. Die was een week gestopt en zat al bovenop een auto flessen bier naar voorbijgangers te gooien. Kuyt moet nu harder werken om aan een vrouw te komen dus die besloot een strijkijzer op z’n gezicht te zetten om alle plooien eruit te krijgen. Inmiddels zijn ze weer in het nieuws vanwege illegaal gokken bij een drugsbaron. Prima, zeer vermakelijk voor ons klootjesvolk.

Binnenkort lekken er beelden uit van Wesley en Dirk die na een orgie met vier vrouwen, een travestiet en een golden retriever een hotelkamer in de fik hebben gezet. Zelfs na hun carrière zijn Sneijder en Kuyt nog steeds de publieksspelers. Chapeaux!