Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

03 november 2021 - 16:39

Dit weekend kende stortbuien, romantische herfstkleuren en de eerste Rotterdamse derby ooit! Excelsior speelde dit weekend thuis tegen Feyenoord. Helaas voor Excelsior ging ook deze historische gebeurtenis in de boeken van Feyenoord. De club won met 1-2, dankzij goals van Celainy Obispo en Romée van de Lavoir.

Feyenoord hoefde maar twintig minuutjes te fietsen voor de drie punten. De club uit Kralingen wist niet genoeg weerstaand de bieden aan de nieuwkomers uit Rotterdam. Standaardsituaties bewijzen zichzelf maar weer. Feyenoord scoort uit een vrije trap van Van de Lavoir en een corner die leidde tot een kopgoal van Obispo (die van Feyenoord dus, niet die van PSV). Feyenoord staat nu bovenaan met veertien punten.

Ook FC Twente had een goed weekend, toch een fijne compensatie van de wedstrijd van de mannen van FC Twente. Wipjes over de keeper, intikkertjes, afstandsschoten en heerlijke steekpassen: het zit er allemaal in. De Tukkers wonnen dit weekend met 8-0 van SC Heerenveen.

Niet alleen in het oosten van ons land werd groots gewonnen, ook in Spanje. Lieke Martens gaf gisteren een assist en scoorde twee doelpunten voor FC Barcelona. De Catalanen wonnen de wedstrijd tegen Real Sociedad met maar liefst 8-1. Misschien dat Martens een keer bij de mannen in wil vallen?

Dit weekend is alweer over. Niet getreurd, volgende week staan er weer heerlijke wedstrijden op het programma. Met onder andere: Feyenoord – FC Twente, de nummer één tegen de nummer twee. Én Ajax – PSV! Genoeg redenen om al je plannen van dit weekend af te zeggen dus.