Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

01 november 2021 - 08:00

Het ploeterende Barcelona, de winnende goal van Cyriel ‘vriendje van de show’ Dessers en het taaie Heracles Almelo: we zagen het afgelopen weekend allemaal voorbij komen. Toch gebeurde er afgelopen weekend ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je in het afgelopen voetbalweekend gemist hebt!

  1. De Panna Van Het Weekend!

Afgelopen vrijdag vond de finale van de CONCACAF Champions League plaats. Het CF Monterrey van Vincent Janssen versloeg Club América. In de wedstrijd zorgde Maximiliano Meza, al vallend, voor een heerlijke panna.

2. James, James, James…..

James Rodriquez speelt tegenwoordig op de Qatarese velden, waar hij afgelopen weekend slachtoffer werd van een nogal merkwaardige bodycheck. Zijn felle protesten kwamen hem uiteindelijk op twee keer geel, en dus rood te staan. Het toppunt van afglijden?

3. Stijntje Spierings!

Samen met Branco van den Boomen maakt Stijn Spierings tegenwoordig de Franse velden onveilig bij Toulouse FC. Afgelopen weekend maakte de oud-middenvelder van onder andere RKC een heerlijke volley!

4. Oui, Oui Chercki

Dat Peter Bosz zijn spelers aantrekkelijk voetbal laat spelen wisten we natuurlijk al, maar als ook dit een gewoonte gaat worden, wordt het pas echt leuk!

5. Wir Brauchen Bas!

Bas Dost beleeft nog geen wonderseizoen bij Club Brugge. Afgelopen weekend mocht hij ondanks dat wel in de basis beginnen tegen Sint-Truiden. En met Dost in de basis weet je wat je krijgt: goals!

6. Tikkie Terug, Jaap!

Dan denk je als doelman een penalty gestopt te hebben, gebeurt je dit….

7. Wie stopt Piroe?

Joël Piroe is in dit rubriekje al eens vaker langsgekomen, maar je kan simpelweg niet om de oud-spits van PSV heen. Dit weekend hielp de 22-jarige schutter Swansea City wederom naar de winst door te zorgen voor een goal en een assist. De teller staat inmiddels op acht competitiegoals.

8. Een kijkje achter de schermen

De stadionspeaker van Torino FC had het afgelopen weekend naar zijn zin. De ploeg uit Turijn was met 3-0 te sterk voor UC Sampdoria. Van wie de openingsgoal kwam vertelt hij je maar al te graag!

9. Wat zijn we allemaal aan het doen?

De voetbalsupporters blijven zich misdragen, ook in Zuid-Amerika….

10. #DiegoEterno

Toch hebben de fans van Boca Juniors en Racing Club afgelopen weekend alles goed gemaakt. Ja, er zitten bij elke club een aantal idioten tussen, maar het overgrote deel is in staat tot grootse dingen. De groten der aarden zorgen er vervolgens voor dat dat tot uiting komt, ook als ze er niet meer zijn.