Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

25 oktober 2021 - 08:00

De Topper tussen Ajax en PSV, de vernedering van Manchester United en de monsteroverwinning van Chelsea FC: we zagen het dit weekend allemaal voorbij komen. Toch gebeuerde er dit weekend ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je dit weekend gemist hebt!

  1. Dat is wel heel snel!

In het Braziliaanse duel tussen Santos en América-MG kwam Jean Mota in de 44e minuut in het veld. En jawel, twee minuten later mocht Mota de kleedkamer alweer opzoeken. Niet omdat het rust was, maar omdat hij een rode kaart kreeg voor het afstoppen van een doorgebroken speler…

2. Een prachtig plaatje

Hoewel niet iedereen zijn TV in dit drukke voetbalweekend op AS Saint-Etienne – Angers SCO zal hebben afgestemd, was dit het alleen voor deze geweldige show al waard geweest.

3. Corner taken quickly….!

Een nieuwe variant op de snel genomen corner van Trent-Alexander Arnold, die bij KV Mechelen het voormalig FM-wonderkind Sandy Walsh als eindstation had.

4. De Ouwejan-show

Thomas Ouwejan stal afgelopen weekend de show voor FC Schalke 04. Tegen Dynamo Dresen was Ouwejan afgelopen weekend goed voor één goal en twee assists. De linksback die nog altijd onder contract staat bij AZ heeft dit seizoen al zes keer een doelpunt voorbereid.

5. Bizarre slotfase bij Liam Kelly’s Rochdale

Liam Kelly, ja die kleine oud-Feyenoorder, verdient tegenwoordig zijn geld bij AFC Rochdale. Die club nam het afgelopen weekend op tegen Sutton United FC. Kelly was eenmaal trefzeker, maar de aandacht ging toch vooral uit naar een spetterende slotfase. We tunen in bij een 2-1 stand, terwijl Sutton, de ploeg die achter staat, een corner te nemen krijgt.

6. Rood aangelopen avondje in Portugal

Voor wat rode kaarten betreft, was het afgelopen weekend weer feest. Ditmaal werden er maar liefst drie spelers van het veld gestuurd in de Liga NOS. Dit alles gebeurde tijdens Santa Clara – FC Familicão, waar in de slotfase de vlam in de pan sloeg.

7. Van der Brom gaat keihard onderuit

Het KRC Genk van John van der Brom ging afgelopen weekend keihard onderuit tegen KAA Gent. In eigen huis verloren de Genkies met 3-0 van de Buffalo’s. Het was alweer de vijfde verliespartij op rij voor Van der Brom en zijn mannen.

8. Benfica ontsnapt

In de strijd om de titel kan Benfica zich tegen degradatiekandidaten als Vizela geen puntenverlies veroorloven. Heel lang leek dit afgelopen weekend toch te gaan gebeuren, maar in de 98e minuut was daar Rafa Silva die in de laatste seconden van de wedstrijd toch die voor die verlossende treffer wist te zorgen.

9. Z-E-N-I-T!

De aanhangers van Zenit Sint-Petersburg kenden een fenomenale zondagavond. Het normaal gesproken meer dan redelijke Spartak Moskou werd met 7-1 vernederd. Quincy Promes maakt de eretreffer, alleen of hij tevreden is dat zijn naam daardoor voor eeuwig verbonden blijft aan deze wedstrijd, valt te betwijfelen.

10. Ho, ho, ho, ho!

Wie deze speler is, is niet bekend. Ook is het niet duidelijk in welke wedstrijd deze stuntelaar zich bevindt, maar dat heeft wellicht zo zijn redenen. Al met al een prima afsluiter!