Timber op jacht naar meer speeltijd: ‘Moet nog harder werken en beter spelen’

20 oktober 2021 - 14:52

Quinten Timber is vastbesloten zich te ontwikkelen als voetballer. De jonge middenvelder, die tijdens de afgelopen transferperiode de overstap maakte van Ajax naar FC Utrecht, is nog geen onbetwiste basisspeler bij zijn nieuwe club, maar hij is vastbesloten om die stap te zetten.

Tijdens de wedstrijden tegen Ajax en AZ moest Timber op de bank beginnen. Wel speelde hij een belangrijke rol in het gemaakte doelpunt tegen de Amsterdammers, terwijl hij tegen AZ zelf scoorde. Toch is hij nog niet waar hij wil zijn. ‘Je kunt wel goed beginnen, maar je moet constant blijven. Iedereen is de vorige wedstrijden al vergeten. Ik weet dus dat ik nog harder moet werken en nog beter moet spelen, dan komt het uiteindelijk wel goed.’

Om tot meer speelminuten op het hoogste niveau te komen, weet Timber dat hij zich moet verbeteren. Maar wat kan hij volgens zichzelf concreet het meest bijschaven? ‘Ik denk dat ik in de statistieken wel vooruit kan gaan. Aanvallend moet ik wat meer brengen, dat weet ik van mezelf ook. En dat vooral vasthouden, constant zijn’, klinkt hij zelfkritisch.

Timber: ‘Ik sta met basketbal op en kijk het heel de dag’

De buitenwereld kent Timber als middenvelder, maar als vanzelfsprekend heeft hij ook buiten het voetbal interesses. Basketbal lijkt zijn grootste hobby buiten het voetbal. ‘Basketbal is echt mijn tweede sport. Ik sta ermee op en kijk het heel de dag. Ik kijk toch wel liever voetbal. Bij voetbal kan ik alles kijken; de Eredivisie, de Premier League, Spanje en zelfs de Keuken Kampioen Divisie. Bij basketbal zijn het de grotere wedstrijden of er moet een leuke speler spelen.’

Timber geniet van de cultuur die er heerst in de Amerikaanse wereld van de sport. De atleten krijgen meer de ruimte om zich te uiten, zo merkt hij. ‘Iedereen wil de dikste outfit aantrekken als ze bij de wedstrijd aankomen. Als dat hier gebeurt, als Depay bijvoorbeeld een hoed draagt als hij aankomt bij het Nederlands elftal, vinden ze het allemaal gek en wordt erover gesproken. Daar is dat normaal en dat vind ik hard aan de NBA.’