Rensch blijft strijdbaar: ‘Hij wil me alleen maar beter zien’

19 oktober 2021 - 13:54

Devyne Rensch heeft op zijn manier vrede met zijn huidige situatie bij Ajax. Als vanzelfsprekend wil de verdediger graag meer minuten maken in Ajax 1, maar hij is zich bewust van de fase van zijn carrière waarin hij zich bevindt. Noussair Mazraoui houdt de jongeling op de bank en hoewel hij daardoor een negatief gevoel jegens zijn collega kan koesteren, blijft hij hem juist zien als een vriend en mentor.

Vorig seizoen was Rensch vaak basisspeler in het eerste elftal van Ajax, maar deze jaargang moet hij het vaak doen met speeltijd in de Keuken Kampioen Divisie. Het brengt hem op heel wat minder aansprekende sportparken, maar het deert hem niet. ‘Ik wil liever in de Johan Cruijff ArenA spelen, maar als de trainer ervoor kiest om mij minuten te laten maken in Jong Ajax, dan moet ik dat accepteren. Hij wil me in de beste vorm van mezelf zien en dat kan alleen als ik veel ga spelen. Dat kon even alleen bij Jong Ajax.’

Als jonge speler krijgt hij zodoende al te maken met een forse teleurstelling. Als talent kun je je verzetten tegen de plannen van de trainer, maar Rensch doet dat zeker niet. Hij weet dat Erik ten Hag niet met een kwade bedoeling handelt en blijft dus rustig. De situatie echt bespreken met anderen doet Rensch niet. ‘Ik ben niet iemand die er snel met iemand over zal praten. Hij wil me niet slechter zien op het veld. Hij wil me alleen maar beter zien, dus het is met een reden.’

‘Het is lastig, maar elke speler wil minuten maken’, legt de multifunctionele verdediger nader uit. ‘Daarvoor maakte ik veel minuten en viel ik snel in, maar iedereen achterin is in topvorm. Ik maak Nous beter en fitter, dus ik denk ook dat hij blij is met mij op de bank. Andersom maakt hij mij ook scherper en beter. We leren van elkaar en we zijn ook goede vrienden buiten het veld.’

‘Het maakt voor mij nu niet uit waar ik speel’

In de jeugdelftallen van Ajax opereerde Rensch veelal vanuit een rol als centrale verdediger. Eenmaal in de hoofdmacht echter, bleek hij de vervanger van de toen geblesseerde Mazraoui. Hij zette grote stappen als rechtsback, terwijl hij ook al enkele keren liet zien als linksback te kunnen spelen. Rensch weet dat hij uiteindelijk een keuze moet maken, maar voor nu is hij blij met alle speelminuten. ‘Het maakt voor mij nu niet uit waar ik speel, maar later moet ik wel kijken waar ik het best in ben’, besluit hij.