Tien dingen die je het afgelopen weekend gemist hebt!

18 oktober 2021 - 08:00

De fenomale Mohamed Salah, het puntengemors van Feyenoord en de herboren Ansu Fati: we zagen het allemaal voorbijkomen in het afgelopen weekend. Toch gebeurde er in het weekeinde ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je dit weekend gemist hebt!

  1. Bozooo!

De verhuurde Feyenoord-spits Robert Bozenik verkeerde tot nog toe niet in grootste vorm bij Fortuna Düsseldorf, maar afgelopen weekend was het tegen HSV raak. Die Rothosen wilde Bozenik anderhalf jaar geleden nog naar Hamburg halen, maar kreeg toen de concurrentie van Feyenoord! Nu doet de Slowaak de gevallen grootmacht behoorlijk veel pijn.

2. Akinfenwa scoort!

Adebayo Akinfenwa heeft zijn eerste treffer van het seizoen gemaakt. In duel met Doncaster Rovers kopte Akinfenwa de bal in de verre hoek. De 39-jarige spierbundel scoorde in het afgelopen seizoen slechts één keer. Zo heeft de cultheld zijn doelpuntenaantal van vorig voetbaljaar al geëvenaard.

3. Spanning in de ‘toegevoegde tijd’

Standard Luik – OH Leuven was afgelopen weekend goed voor een lekker slotfasetje. In de tien minuten die de ‘toegevoegde tijd’ bedroeg kwam Leuven terug van een 2-0 achterstand. Vooral de eerste treffer van de Leuvenaren mocht er zijn!

4. Pittig potje!

In de Gelderse derby tussen N.E.C. en Vitesse zat een flinke dosis peper, maar tijdens de wedstrijd Spartak Trnava – Slovan Bratislava ontbrandde het pas echt. De vakken liepen leeg en ja hoor, daar kwamen de supporters het veld op.

5. Een prachtig eerbetoon

Oud-voorzitter van Olympique Marseille Bernard Tapie overleed eerder deze maand. De supporters van L’OM brachten zondagavond een prachtig eerbetoon aan Tapie.

6. PAOK en Volos maken er een spektakel van!

Dan voelt het heel onnatuurlijk om weer door naar het voetbal te gaan. En zeker als dat dan uitgerekend in de Griekse Super League plaatsvindt. Maar goed, PAOK en Volos maakte er een behoorlijk spektakel van. PAOK – Volos was goed voor acht goals, dertig overtredingen en negen gele kaarten.

7. De strijd van de Poolse grootmachten!

Legia Warschau en Lech Poznan hebben samen vaak genoeg om de koppositie gestreden, maar hedendaags liggen de verhoudingen anders. Terwijl Lech zich bovenaan de ranglijst bevindt, staat Legia slechts twee puntjes boven de streep. Het weerhield de supporters van Wojskowi niet om er ondanks dat volledig achter te gaan staan.

8. Auw!

De titel spreekt voor zich, toch?

9. Flauw!

Van auw naar flauw; een dosis flauwe voetbalhumor kan in dit rubriekje helaas niet ontbreken. Dit weekend zorgde er een steward voor een tribune vol lachende supporters.

10. South Wales Derby

Het was duidelijk het weekend van de derbys en pittige potjes. We hebben er dan ook al een aantal langs zien komen, maar of dat een reden is om de derby van South Wales over te slaan? Nee hoor!